pondělí 1. července 2019

Udržba trávníku

Naše práce je různorodá, děláme ji rádi a baví nás. Vždy nás potěší když vidíme progres, změnu, nebo výsledek naší práce a ještě větší radost máme, když je náš zákazník spokojený. Sekání je velmi potřebná věc pro udržení kvalitního trávníku. Sekat lze všechny druhy trav, ale s jinou četností sekání během roku.


Vertikutace je taky neméně důležitá věc.

Slovo vertikutace pochází z angličtiny ze slov vertical cut (vertikální řez). Podzim, druhé nejdůležitější roční období v údržbě trávníku. Hned po jaru, kdy jsme trávník nastartovali, obnovili, opravili, případně založili nový. Ořez trávníku zakončeném plastovým obrubníkem je nutné provést ručně, nejlépe nůžkami (nůžky na trávník v eshopu) u značně přerostlého trávníku i ostrým nožem. Trávníky uzavřené v kamenných, nebo betonových obrubnících se velmi rychle a přitom perfektně ořezávají lehkým ořezávacím strojem SE-101.


V trávníku se nesnažíme potlačovat výskyt plevelů. Kvetoucí druhy i plevelné trávy nejsou na překážku, naopak opět zvyšují odolnost porostu vůči suchu a mechanickému poškození při časté chůzi či pohybu. Bylinný trávník nehnojíme, nevertikutujeme ani nezaléváme, jedinou činností tedy bude seč, a to ne příliš nízká.

Pro zajištění kvalitního a krásného trávníku je potřeba zajištění mnoha věcí. Mezi ně patří kvalitní travní osiva, spolehlivá technika, dostatek volného času, znalosti a především láska a trpělivost. S námi máte jistotu, že veškeré tyto podmínky budou na místě tak, aby nám umožnily vytvořit vám váš vysněný trávník. Pískování trávníku také výrazně omezuje tvorbu plsti a mechu. Dále je nutné zaměřit se na optimalizaci závlahy a odstranění příčin trvalého zamokření.


Mech je eliminován v dobře udržovaném trávníku. Vše začíná výběrem vhodné travní směsi, dále je to pravidelné sečení a správná vyrovnaná výživa trávníku. Jedna z nejzákladnějších a nejčastějších prací na zahradě je sekání a údržba trávníku.


Na této stránce se Vám pokusíme pomoci jak na to. Každý trávník vyžaduje od svého založení péči. Péče o trávník se skládá ze zavlažování, sekání, hnojení, prořezávání, provzdušňování, pískování, vyhrabávání a zařezávání (to odpadá, pokud máme obrubníky). Aby byl trávník krásný, je potřeba se o něj pravidelně starat. Udržba trávníku Údržba trávníku je časově i finačně náročná záležitost.


Při údržbě trávníku je potřeba se zaměřit na jeho správnou výživu a přihnojování. Najdete zde zemní stroje, lesní stroje, stroje na údržbu trávníku i na úklid listí a sněhu. Nabízím široké spektrum strojů a příslušenství jako jsou štípačky na dřevo , bagry a podkopy , sekačky, dumpery , vývozky, drapáky i ramena za traktor.


Krtince na dokonalém trávníku nás dokážou pořádně nadzvednout.

Krtků se zbavit není snadné. Zkusíme to buď elektronickým odpuzovače, který ale vydává velmi nepříjemný zvuk i pro lidi, nebo sirnými tabletami, jež se zapálí a vloží do krtince. Hustý zelený koberec trávníku je víc než jen okrasa zahrady. Už dva čtvereční metry vyprodukují množství kyslíku potřebné pro jednoho člověka.


Rychlé a snadné doručení Nejširší sortiment Záruka vrácení peněz. Výsev trávníku , zahrada Litoměřice 21. S údržbou trávníku můžeme začít během března, zásadně vždy až po rozmrznutí a oschnutí půdy. Shrabeme naváté listí, větvičky a suchou trávu, vyhrabeme co nejlépe místa napadená plísní sněžnou. Pohnojíme trávník startovací dávkou speciálního rychle rozpustného trávníkového hnojiva, které má optimální poměr živin pro regeneraci po zimě.


Růstu řas, mechů a jiných porostů lze předcházet pravidelnými vizuálními kontrolami a následným mechanickým ošetřová. Týdenní kontrola a údržba je zaměřena na stav trávníku , ale především je nut- né kontrolovat rovnoměrnost výplně, její znečištění a případný růst vegetace. Holá místa také vznikají jako důsledek mechanického poškození a nadměrné zátěže.


Velké mezery v trávníku se objeví také po vertikutaci, kdy z trávníku odstraníme mech a stařinu. Půdu pro založení trávníku je nejlépe připravit již na podzim. Zemina má tak dostatek času slehnout. Trávník založený na čerstvě připraveném povrchu bývá nerovný, což se později jen těžko napravuje.


Zjara totiž dochází k tvorbě travní plsti. Odumřelé části rostlin , mech , plevel a zbytky posekané trávy tvoří nepropustnou vrstvu, která brání výměně plynů a přístupu vody do půdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky