úterý 25. října 2016

Dendrobium nobile po odkvětu

Preisvergleich App zum Download! Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Pahlízy (výhony), jimiž je rostlina tvořena, jsou jejími zásobními orgány, a rozhodně se nijak neseřezávají.


Do jara na nových vyrostlo jedenáct keiki, která jsem letos na jaře rozsadila. V květináči byly dva stvoly z nichž pouze jeden byl obsypán květy. Po odkvětu jsem orchidej běžným způsobem zalévala a rosila, začátkem března začal na špici jedn. Dobrý den orchidej je po odkvětu a má nové výhonky a pěkné listy ale něc.


Po tomto období se začínají nalévat hlízy-pokvete,znovu zalévat a hnojit. Bohužel jsem nevěděla, že vyžaduje speciální podmínky a starala jsem se o něj jako o Phalaenopsis. Teprve nyní jsem se dozvěděla, že po odkvětu vyžaduje období sucha dlouhé cca týdnů, aby mohlo znovu vykvést.


Ráda bych se tedy zeptala, zda jej mám nyní přestat zalévat. Obvykle se po této době začnou tvořit poupata. Takže ji určitě neodstraňujte. Dendrobium Nobile a nějakou dobu krásně kvetlo.


Pak si přečtěte následující řádky, které vám mimo jiné poradí, jak tyto nádherné exotické rostliny přesazovat, co s nimi v zimě, na jaké choroby si dát pozor a jak lze orchideje množit. Sicher durch den Winter. Riesenauswahl an Markenqualität. Tyto rostliny mají velmi rády sluneční záření.


Budou-li umístěny v horších světelných podmínkách, je. Od dendrobia phalaenopsis se jeho nároky značně liší. Křehké a přitom vznešené, pestrobarevné, úchvatné orchideje vytvářejí v domech a bytech malý svět, ve kterém zapomenete na všední starosti. Дендробиум нобиле размножение орхидеи черенками. Результат всего через месяц.


Jelikož si klade nízké nároky na teplotu , lze ji velmi dobře pěstovat v pokoji. Dit product is momenteel niet op voorraad. En rak orkidé med svært vakre blomster på en stengel fra plantens topp.


Trives i lyse forhol unngå direkte sol om sommeren. Používáme speciální koupenou půdní směs pro orchideje. Můžeme si ji připravit i sami ze svrchní rašelinové zeminy a velkých kousků borové kůry.


V podstatě se jedná o druh orchideje, která má původ v Asii a Austrálii. Tento rod zahrnuje obrovské množství odrů které se liší velikostí, růstem, vzhledem květu a také nároky na pěstování. Jsou dendrobia chladnomilná a teplomilná. Oblíbená je pak dendrobium nobile. U druhů Cattleya, Cymbidium, Cambria, Zygopetalum, Vanda, Oncidium se květní stonky po odkvětu odstřihují na bázi rostliny.


Pak hnojení zastavíme a redukujeme i zálivku. U teplomilných (Den.phalaenopsis) není tento postup tak výrazně potřebný jako u chladnomilných (Den.nobile). Několikrát jsem slyšela tuto otázku kolem sebe na orchidejářských akcích i mezi přáteli.


While the Den-Nobile orchid is in bloom it does best with nighttime temperatures of 40°F to 50°F (°C to 10°C). Predovšetkým musíme zdôrazniť, aby ste si odnášali rastliny z obchodov iba zabalené (nielen v umelohmotnom sáčku, v ktorom sú možno aj vystavené v predajni). Květy vykvétají na jaře a voní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky