pondělí 31. října 2016

Hlávkový salát pěstování

Hlávkový salát se dá vysévat téměř celoročně. V teplých oblastech můžete začít s výsevem salátové zeleniny na venkovní stanoviště již v březnu a pak můžete vysévat až do podzimu. Ve sklenících můžete salát pěstovat celoročně.


Při pěstování salátu dbejte na správný výběr vhodné odrůdy. K tomu je zapotřebí kyprá půda a vydatná zálivka.

Salát vyžaduje kvalitní, dostatečně vzdušnou a propustnou půdu v druhé trati. Je náročný na zásobování živinami. Raději má slunce než stín. Vzhledem k rychlosti růstu a sklizně salátu můžete také využít volná místečka na záhonku pro výsadbu ať již hlávky salátu na rychlou spotřebu, nebo např.


Dubáček a užívat si chutných listů déle. Salát je zelenina, kterou můžeme sklízet dokonce dříve než ředkvičky. Tajemství úspěchu závisí na tom, jakou odrůdu zvolíme.


Kupte si semínka salátu, určená k pěstování.

Tady je několik nejoblíbenějších druhů salátu, který si můžete vypěstovat: Ledový salát. Skvěle se hodí do hamburgerů, sendvičů a na přípravu čerstvého, křupavého salátu. Pokud chceme salát rychlit ve skleníku či pařníku, zvolíme například Bremex, Brilant, Děvín, Safír, Citrin.


Pro jarní a podzimní pěstování na záhoně můžeme vybírat z odrůd Deon , Faraon, Major, Červánek. Pro zvýšení kvality některých odrůd salátu nebo pro předpěstování salátu je vhodné nějaké krytí. Pokud předpěstováváte salát, vysázejte ho do krytého prostředí už brzy na jaře, abyste je mohli v pravý čas nasázet. Poté se salát rozsadí přímo na záhon do sponu.


Locika planá byla totiž jednou z nejdůležitějších zelenin starého Egypta, z něhož se rozšířila do Kalifornie. Máme-li vhodné zázemí pro další chráněné pěstování, můžeme jej vysévat již od druhé poloviny ledna. Nemusíme mít nutně vytápěný skleník, dobrou službu odvede i studený skleník, fóliovník či pařeniště. Jak pěstovat salát v květináči V květináčích a podobných nádobách můžeme pěstovat salát na balkoně, terase, a dokonce za oknem (pokud má okno dostatek světla).


Už se těšíte na čerstvý hlávkový salát ? Aby ne, tato příloha přímo ze zahrádky je naprosto skvělá. Patří mezi první vitamíny, jež si přímo ze. Nedělám to jinak, proto přináším pár fotek z mého pěstitelského úsilí :-) Stačí nakoupit sadbu a včas zasít.


Salát odrůdy Kagraner je určený pro letní sklizeň. Vyznačuje se především velkými hlávkami s těžkými, pevnými listy zelené barvy.

Salát obsahuje velké množství kyseliny listové, dále vitamínů, minerálů a stopových prvků. Podporuje činnost trávicí soustavy a působí mírně sedativně. Salát polníček chutná podobně jako salát hlávkový Autor: Archiv ireceptar. Použití polníčku v kuchyni. Polníček ideálním způsobem nahradí.


Zelný salát se smetanou nabudil vzdálenou připomínku na klasiku světové kuchyně – salát coleslaw. Také jej dělám, a máme ho rádi. Pěstování Římský salát má velkou výtěžnost na plochu a nevadí mu husté osázení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky