čtvrtek 27. října 2016

Máta semena

Americká máta horská je okrasnou rostlinou původně pocházející z oblasti USA. Mátový čaj je používán k léčbě nachlazení. Jedná se o mrazuvzdornou rostlinou. Máta, neboli Mentha, patří do čeledi hluchavkovitých. Má oválné vejčité listy, které voní po mentolu.


Plodem je tvrdka, která obsahuje semena.

Máta peprná je léčivá rostlina, která dorůstá do výšky až cm. Velmi rychle se rozrůstá. Sbírají se listy před kvetením a mladá nať. Mega Sena-Zahlen für den 13. Die Gewinnzahlen der Powerball-Ziehung waren 3 4 51.


Máta není příliš citlivá na mráz a její aroma je lepší v horkém létě než v chladném. Díky své přizpůsobivosti se máta nemusí hnojit a skladujeme ji buď umístěním v čerstvém stavu do mrazáku či si ji usušit a skladovat na suchém místě. Máta Syntetická populace množená osivem vzniklá křížením mezi Mátou peprnou (množí se jen vegetativně) a dalším druhem, je nenáročná na pěstování.

Mátu peprnou najdeme v zubních pastách, ústních vodách, mentolových žvýkačkách a také ji známe jako nepostradatelnou součást oblíbeného Mojita. Jak mátu peprnou pěstovat vám poradí následující řádky. Vítejte na našich stránkách semena. Pro její mentolovou vůni se používá při přípravě koktejlů a aromatických čajů. Máta je vytrvalá medonosná rostlina.


Můžeme ji také využít pří koupelích a inh. Máta-Oblíbená, nenáročná trvalka 50cm vysoká, která se rychle rozrustá. Osivo při výsevu jemně zasypeme a přitlačíme.


Ponúkame všetko potrebné pre úspešný výsev rastlín a stromov. Rostlinám se daří na slunném stanovišti. Najširšia ponuka semien a cibuľovín na internet.


Trvalka s rozvětvenými oddenky, ze kterých vyrůstají početné stonky s protistojnými kopinatými listy. Nenáročná na pěstování, velice rychle se rozrůstá. Působí pozitivně na trávící ústrojí. Má protizánětlivé účinky.


Lze ji použít i při nechutenství a při bolestech hlavy. Máta ma velké zastoupení v potravinářském průmyslu.

Rej Čaj ENERGIE - pravý čaj s quaranou a ženšenem 30g. Máta rolní je zdrojem Mentholu, který se používá proti kašli. Semena zelenin jsou řazena podle ranosti. Co se vysévá nejdříve, je na začátku, pozdní či zimní odrůdy uzavírají druh. Máta se dělí na dva základní druhy – máta peprná a máta klasnatá.


Každá z nich má množství odrůd a kultivarů. Tato výrazně kořeněně vonná bylinka patří mezi velmi oblíbené přísady chlazených osvěžujících nápojů, známého alkoholického nápoje Mojito, čajů, žvýkaček, dezertů, zmrzlin, zeleninových i ovocných salátů a dalších pokrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky