středa 26. října 2016

Český česnek koupit

Přece jen, nechybí vám někdy něco? Není česnek jako česnek, aneb ten čínský není zrovna to pravé ořechové. Tuhle větu v různých variacích slyšíme určitě všude.


K české kuchyni patří český (tedy možná ve většině případů spíše moravský) česnek a rozhodně to není vlastenecké klišé. Ale není český česnek jako český česnek.

Právo na toto geo označení má pouze pěstitel, který nejenže tuto luxusní zeleninu vypěstoval v naší zemi, ale hlavně pěstuje české uznané odrůdy. A na to, jak jsme malá země, je výběr odrůd opravdu obrovský. Přestal vám chutnat levný česnek ze zahraničí?


Chtěli byste ochutnat pravý český česnek anebo se chystáte na výsadbu česneku? Tam je jen čínský nebo španělský. Možná v nějaké malé samoobsluze.


Zaručeně ho najdete na zeleninových trzích v Praze, Plzni, Pardubicích, Olomouci, Brně, Karviné, Tišnově, Ostravě.

P ěstování a prodej pravého českého česneku v srdci českého ráje. Uzdravující síla česneku 07. Nejranější český paličák, cibule jsou velké, fialově zbarvené, obsahují průměrně stroužků (ideální poměr množitelského koeficientu a velikosti stroužků). V kg sadby je průměrně 1stroužků. Sklízí se začátkem července, nazeleno se dá sklízet už začátkem června.


Nevadí lidem s citlivým žlučníkem. Prodám kvalitní český česnek,odrůda Bjetin,vhodný pro lidi s nemocným žlučníkem. Dále nabízím vázané copy z odrůd Slavin a Benátčan.


Cop je možné navázat dle Vašeho přání. Pouze osobní odběr po telefonické domluvě. Jakoby úplně zmizel – sehnat český česnek je problém. V supermarketech ho většinou neseženete.


Co se stalo s českým česnekem? Kde koupit česnek na sadbu – sadím česnek jen pro svoji potřebu. Jestliže se nechystáte česnek prodávat, potom si můžete koupit český česnek klidně v supermarketu nebo někde na trhu a vysadit tenhle.

Je však důležité, abyste koupili opravdu český česnek a ne levný, zahraniční (španělský, čínský). Přesto počet případů nekalých praktik některých prodejců narůstá geometrickou řadou a na internetu, kolem silnic, na tržnicích a dokonce i na vyhlášeních výstavních akcích se nezřídka setkáváme s tím, že za český česnek je vydáváno v podstatě cokoli. Tento český česnek se stal velmi oblíbeným. Je vyšlechtěný z původního tzv. Ruského paličáku a díky tomu má svoji typickou štiplavost a silné aroma.


Dukát je odrůda bílého ozimého paličáku pro podzimní výsadby a se sklizní můžete počítat v první polovině července. V jedné pevné cibuli s dobře loupatelnou suknicí je nejčastěji kolem velkých stroužků. Podobně můžete dopadnout v supermarketu, kde si myslíte, že označení musí sedět.


V některých supermarketech se objevuje česnek z letošní sklizně. Proč pěstuji český česnek: Chci jíst česnek v prvotřídní kvalitě blížící se bio certifikaci. Nechci podporovat situaci, kdy v České republice kupujeme zahraniční importovaný česnek pochybné kvality, když naše země vždy patřila k významným pěstitelům čeneku, svědčí o tom množství registrovaných odrůd. Inzerát Český česnek v okrese Vyškov, cena 150Kč, od Jaroslav Štěrba na Sbazar. Popis: Prodám moc pěkný česnek z letošní sklizně na konzum i na sadbu.


Podzim přišel až nečekaně rychle, já ještě ani nemám prodaný všechen český česnek , který jsem letos sklidil a už bych měl zase přemýšlet o tom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky