úterý 25. října 2016

Levandule výsev

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Levandule in Brünn reservieren. Schnell und sicher online buchen.


Dáme je do skleníku s teplotou až °C a podle potřeby zavlažujeme. Pěstování levandule – výsev, sazenice Přidal: Mytho v Pěstování rostlin , Zahrada 8. Zobrazení L evandule se řadí mezi všestranné léčivé byliny, které jsou schopny nabídnout nejen krásný vzhled a vůni, ale také spousty pozitivních léčivých účinků. Lze ji sklízet, sušit a dále zpracovávat.


Pak můžete už pěticentimetrové levandule nahrnkovat jednotlivě do malých. Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule ? Letose se mi vůbec zatím nedaří s výsevem bylinek. Skoro nic mi na okně na chodbě nevzešlo, v březnu bylo moc chladno. Výsev semen od září do dubna ideálně. Květináč na levanduli by měl být dvojnásobně široký jako rostlina.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Květy levandule také sušíme a pokládáme do šatní skříně na prádlo. Nejenže prádlo provoní, ale také odpuzuje šatní moly. Semínka jen mírně zatlačíme, nezasypáváme je.


Když nám sazeničky povyrostou asi na centimetrů, provedeme výsadbu přímo na zahradě na záhon. Jednodušší a rychlejší je koupit si již hotovou předpěstovanou sazenici. V létě, pokud pěstujeme levanduli na záhonu, často ji okopáváme.


This feature is not available right now. Výsevy do misek v domácím prostředí vyklíčí asi po třech až čtyřech týdnech. Právě v průběhu března vyséváme semínka levandule do květináčů, které pak dáme na stanoviště s teplotou okolo 20°C.


Balení obsahuje 1semen. Ostatně stačí si přivonět i se zavřenýma očima a poznáte. Ideálním obdobím pro výsev semen jsou podzimní měsíce září a říjen, kdy je můžete sázet přímo do záhonu.


Pokud to však necháte na jaro, sázejte semena levandule v průběhu února a března nejprve do truhlíku. Jakmile se venku oteplí, můžete vzrostlé sazeničky přesadit do otevřeného záhonku. Doporučuji výsev levandule až v příštím roce na jaře. Pokud vysejete levandule ještě letos, je nutné sazenice přezimovat ve skleníku nebo doma a ven. Rostlina se pro své uklidňující účinky využívá v čajových směsí.


Lidem příjemná vůně je nesnesitelná například pro moly. Svazek usušené levandule si dejte do skříně, moli se jí obloukem vyhnou. Je praktičtější bylinku nadrtit na malé kousky a zašít si do bavlněného pytlíčku.


Možná to ani nevíte, ale na zahradě vám může růst něco docela jiného, než si myslíte. Vymrznuté levandule -video. Tohto ročná zima nám (a nielen nám, ale aj iným slovenským pestovateľom levandulí ) urobila škrt cez rozpočet. Nálev z květu levandule se přidává do koupele, již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se).


Seminka levandule nechavame bez zasypani zeminou,jen se zasije. Pod folii,ci sklo,bych je dala,musi se udrzovat stale vlhke. Na jaře vyžaduje určité zásahy, ale o to déle vám bude dělat radost. Do Provence každoročně míří tisíce turistů z celého světa jen pro to, aby se nechali okouzlit podmanivou vůní a nádhernými modrými květy tohoto léčivého keříků. Miminka levandule Muškát jednoduch ý. Ak sa rozhodneme pre výsev ,. Pre čo najbohatšie kvetenstvo je dôležité rastliny zastrihávať.


Prvýkrát na jar, druhýkrát po odkvitnutí, tzn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky