pátek 21. října 2016

Paulovnia plstnatá

Pavlovnie plstnatá, česky též paulovnie plstnatá, je strom z čeledi pavlovniovité. Je známa též jako čínský císařský strom. Je to dřevina s jednoduchými velkými řapíkatými listy a nápadnými modrofialovými zvonkovitými květy.


Pochází z jihovýchodní Číny. V České republice je pěstována jako okrasný strom.

Moji predkovia pochádzajú zo. Ich farba môže byť od takmer bielej cez ružovú po sýto modrofialovú a navyše prekrásne vonia. Až po odkvitnutí rastlina nasadí veľké, sýto zelené listy. STANDARD - Rostliny této kategorie jsou 1. To je paulovnia plstnatá , srb.


Mé paulovnie dorostly prvním rokem maximální výšky metru a listy měly široké skoro cm. Zřejmě by vyrostly ještě. In an article in the American Journal of Botany , Charles J.

Paulownia tomentosa syn. Sicher durch den Winter. This feature is not available right now. Hodí se spíše do teplejších oblastí, kde krásně kvete a tvoří vysoké koruny.


Jejich barva může být od téměř bílé přes růžovou po sytě modrofialovou a navíc překrásně voní. Odosielame dnes, prípadne nasledujúci pracovný deň. Doba doručenie pomocou GLS, DHL a Zásielkovňa sú pracovné dni od odoslatia, Slovenskou poštou do 4-5.


Byl vysazován na císařském nádvoří v naději, že na něj usedne bájný fénix a přinese vládnoucí rodině štěstí. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Je tedy také známá též pod názvem čínský císařský strom. Medonosný nádherný strom, rychle roste, vysazuje se i pro dřevo na štěpku. Kvety sú fialovej až modrastej farby, niekedy ružovej.


Das erfolgreiche Internetportal preis. Nám už vyrašili malinké rastlinky s dvoma lístkami, ale neviem čo. V Číne je zvykom zasadiť čínsky cisársky strom pri narodení dievčatka.


Jsou to stromy pocházející převážně z Číny.

Patří mezi ceněné okrasné dřeviny s nápadnými květy i listy. Vďaka svojim koreňom dokáže prekonať i požiar. Chlpaté puky sa tvoria už od neskorej jesene. Z veľkých (až cm), zvonka fialkovomodrých.


Anny Pavlovny Romanovové. V naší oblasti je tento strom považován za vzácnou rostlinu. Vyžaduje hlbokú, úrodnú zem, mrazuvzdorná do ° C. Jeden z nejimpozantnějších stromů našeho klimatu. Kvete modře ještě dříve, než se olistí. Vhodná jako dekorace i na biomasu.


U nás prodávané semenáče odolávají druhým rokem pouze do -15°C, ale vzrostlé stromy jsou již odolnější a přežívají. To nelze konstatovat u stromů vyrostlých ze semen pocházejících z Asie, které se u nás prodávají též.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky