pondělí 24. října 2016

Brusinka obecná

Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule.


Půda, kde se brusinka vyskytuje, je chudá na humus a je znehodnocená, celkem nic na ní neroste. Má plazivé, až 70cm dlouhé výhonky, ze kterých vyrůstají vzpřímené olistěné stonky. Tento web využívá k poskytování služeb cookies.

Používáním tohoto webu udělujete souhlas s využitím cookies. Nadzemní stonek i rozvětvený oddenek má zdřevnatělý. Tschechisch-Deutsch-Übersetzungen für brusinka im Online-Wörterbuch dict.


Roste na kyselých půdách. K léčebným účelům se sbírají listy a plody. Listy se sbírají otrháváním jednotlivých lístků (nikoli sdrháváním) v létě, nebo z plodných. Na zelených ojíněných větvičkách rostou vejčité listy.


Svrchní strana listu je zbarvena tmavozeleně leskne se, spodní strana je šedomodrá až šedozelená a matová.

Bruslinky, Brusnice, Červené. Brusinka je plazivý keřík dorůstající do výšky - cm. Středně pozdní až pozdní nizozemská keříčková odrůda se středně velkými červenými plody velmi. Největším přínosem pro zdraví jsou brusinky čerstvé a sušené. V těsném závěsu za nimi je brusinková marmeláda.


Rhodococcus vitis-idaea. Je to stálezelený nízký (- cm) a hustě větvený keřík, který je především znám pro své plody - brusinky, které se sbírají již odpradávna. Objevuje se v mírnějších či chladnějších částech Evropy, Asie i Ameriky. Spodní část listů je matná a šedozelená, zatímco vrchní část je lesklá a svítí zeleně.


Brusinky pomáhají ke snižování hladiny krevního cukru. Zvonkovité květy zbarvené doběla nebo dorůžova rozkvetou v květnu až v červenci. Plody jsou jasně červené kulaté bobule. Kvete od konce května do července. Matečnou rostlinou je brusinka obecná (Vaccinium vitis-idaea).


Výprodej Zľava Výborná, velkoplodá odrůda se zářivě červenými plody dobré chuti, s vysokým obsahem nutričních látek a vitamínů. Vysoce koncentrovaný extrakt obsahující bylinné výtažky, éterické oleje a bioinformační složky ve vzájemně vyváženém spojení vhodný pro ženy i muže. Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí.


Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin.

Droga účinkuje jako spolehlivé dezinficiens močových cest. Užívá se hrubě práškovaná, samotná nebo v čajových směsích. Z vitamínů jsou to provitamin A, vitamin B B C, z minerálních látek draslík, vápník, hořčík a fosfor. Má protizánětlivé a dezinfekční účinky. Jsou šarlatové červené, ne tak šťavnaté a mají trpkou, nahořklou chuť.


Vykvétají v období května až června drobnými bílorůžovými kvítky. Protiparazitální efekt je dosažen v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky