pátek 21. října 2016

Clematis pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Das erfolgreiche Internetportal preis. Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Klematis vysazujeme na sluné nebo polo-sluné stanoviště na východní, jižní nebo západní stranu chráněnou ,alespoň částečně před větrem. NIKDY nevysazujeme na severní stranu.


Nejvhodnější doba pro výsadbu klematisu je jaro (duben,květen) a podzim (srpen-říjen).

Mohou se však sázet celoročně. Plaménky potřebují stabilní oporu, kterou můžeme koupit nebo vyrobit např. Aby nezmrzl, je dobré kolem rostliny položit posekanou trávu, listí či ji přikrýt chvojím. Klematis (plamének) a jeho pěstování Latinské pojmenování rodu vzniklo z řeckého slova klema, což znamená úponek. Rod má kolem 2planě rostoucích druhů vyskytujících se v mírném i teplém pásmu naší Země.


Dorůstá do výšky až metry, kvete v období. Tato popínavá dřevina se výborně hodí k pnutí po pergolách, obloucích u vstupů, plotech, brankách nebo jiných oporách. K opěře se přichytávají.

Snad k nejkrásnějším a nejobdivovanějším popínavým dřevinám patří kromě růží velkokvěté plaménky. Klematis určitě neporoste v půdě těžké, jílovité, studené, mokré ani suché. Nákup a výsadba sazenic V prvním roce musíme zvláště v létě plaménky pravidelně a vydatně zalévat. Preisvergleich App zum Download! Květy vyrůstají na krátkých postranních výhonech v úžlabí výhonů z předchozího roku.


Kvete v květnu a červnu. Okrasné dřeviny vysazujeme je pro ozelenění a zkrášlení pergol, sloupů, zahradních besídek a plotů zahrad. Rod clematis má asi 3druhů, které jsou rozšířeny po celém světě hlavně v oblastech s mírným podnebím. Plaménky jsou flexibilní rostliny vhodné k pěstování v jakémkoliv terénu, jsou schopny růst s jinými rostlinami a porůstat je - tak je můžeme vidět v. Pěstování je snadné, pokud klematis vysadíme na správné místo a zvolíme pro řez vhodný čas. Způsob řezu se řídí podle druhu Rod klematisů je nesmírně bohatý a rozmanitý.


Clematis montana má třídílné listy. Aby clematis zakořenil, potřebuje teplotu kolem dvanácti až patnácti stupňů a vysokou vzdušnou vlhkost. Nutné je pravidelné větrání, obzvlášť právě u mladších a měkčích řízků.


Rostlina vytvoří po několika týdnech kořeny, potom ji přesadíme. Dá-li se stříhat a kdy a jak. Pokud si chcete vypěstovat krásné clematisy.


Tyto trvalky jsou oblíbené pro své nádherné květy různých barev a velikostí.

Jsou vhodné k pnutí po pergolách, plotech a dalších oporách. Stejně dekorativní jako jsou květy, je i jejich souplodí ochmýřených nažek. Každý chce mít krásnou zahradu, proto byste měli popřemýšlet o pěstování klematis. Věřte, že udělají hodně parády.


Klematis plamének - pěstování Nejvhodnějším obdobím pro výsadbu klematisu je jaro. Rostliny vypěstované v kontejnerech můžeme vysazovat od jara do podzimu. Pěstování Plaménky mají bohatě větvený kořenový systém, proto již při výsadbě musíme myslet na výběr vhodného stanoviště. Vyžadují slunné či pohostinné polohy, ale nesvědčí jim přehřívání kořenů.


Velice nenáročná na pěstování , snáší plné slunce i polostín. Plamének alpský je zástupce malokvětých plaménků, a květe od května do června převislými modrými květy. Je velmi často užíván jako půdní pokryv, není vhodný k použití na pergoly či stěny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky