úterý 8. ledna 2019

Plot pletivo postup

Cenově dostupné lesnické pletivo je také ideální varinantou pro dočasné oplocení, např. Návod na montáž lesnického pletiva kůly zde. Stavíte plot a nejde vám napnout pletivo ? V tomto videu názorně uvidíte jak se montuje plot typu ze čtyřhranného pletiva na kruhové sloupky. Postup prací při montáži oplocení krok po kroku.


Postup montáže na nerovném terénu je shodný s montáží na rovném terénu až po vypnutí pletiva pomocí navijáku, kdy lze síť svislým tahem zafixovat na sloupcích v požadované výšce.

Lacinější je pletivo z pozinkovaných drátů, které ale vyžaduje úpravu nátěrem. Výhodnější jsou proto pletiva potažená plastem. Pletivo o různé výšce se dodává v rolích. Jsou sice dražší, ale mají delší životnost a ušetříte za opakované nátěry.


Nebude v trávě vlhnout a zpozdí se tak koroze. Plot prebieha po celej dĺžke priamo na hranici pozemku. Musíme sa preto o jeho stavbe najprv dohodnúť so susedmi.


Pred začatím stavby tiež stanovíme.

Po vypnutí sítě lze svislým tahem sítě postupně v úsecích zafixovat ve správné výšce na sloupky i při velmi nerovném terénu a upevnit je vázacím drátem. Pokud máme pletivo vypnuté, vložíme spodní napínací drát do příchytek na napínací drát. Posledním krokem je přichycení pletiva ke středovému napínacímu drátu (v každém poli cca.


3x) vázacím drátem nebo kleštěmi a sponami Rocafix. Použite betónové tvárnice, ktoré vzhľadom pripomínajú štiepaný kameň. Keď bude pletivo optimálne napnuté, priviažte ho spolu s tyčami k obom krajným stĺpikom oplotenia pomocou viazacieho drôtu. KROK 8: Dokončovacie práce Na konci vykonajte všetky potrebné úpravy na dosiahnutie estetického vzhľadu oplotenia.


Tieto drôty zakrútime kombinačkami. Pomocou tyčí sa nám podarí pripevniť plot rovno k stĺpikom. Jednotlivé drôtené polia ľahko oddelíme z rolky pletiva, a to tak, že vypletieme jeden drôtený článok. Podobne ako tu môžeme vypnúť drôtené pletivo na vnútornej alebo vonkajšej strane stĺpikov.


Základ vyplníme betónom, na zvýšenie pevnosti použijeme armatúru z dvoch až štyroch armovacích želiez s priemerom asi mm. Jeden rad želiez umiestnime vodorovne kúsok nad dno, druhý kúsok pod horný okraj základu. Potom pletivo postupně natahujeme a vždy na každém sloupku přivážeme vázacím drátem. Když potřebujeme napojit pletivo, tak točivým způsobem vybereme poslední spirálu na pletivě, konec a začátek rolky přitáhneme k sobě a spirálu zašroubujeme zpět.


Rovnaký postup zopakujte pri montáži posledného stĺpika v danom smere oplotenia a stredových napínacích stĺpikov. KROK 5: Betónovanie Pomocou špagátu určite presnú polohu a výšky všetkých stredových stĺpikov. Vyhĺbte diery a zabetónujte stredovné stĺpiky podľa vyššie uvedených pokynov.


Až po zabetónovaní všetkých stĺpikov a podpier a vyzretí betónu je možné zahájiť ďalšie práce.

Potrebujete spojiť pletivo a získať tak dlhší plot ? Stručne vám predstavíme, ako to docieliť. Když bude pletivo optimálně napnuté, přivažte ho spolu s tyčemi k oběma krajním sloupkům oplocení pomocí vázacího drátu. Základními prvky pro drátěný plot jsou poplastované nebo pozinkované pletivo , sloupky, vzpěry, napínací dráty, vázací dráty, napínáky, případně také ostnatý drát a betonové podhrabové desky. Dále nabízíme k pletivovým plotům branky a brány ve všech výškách podle výšek standardních pletiv. Prírodný kameň do gabiónových plotov a košov.


Záhradné gabiónové koše. Jak vybrat plot , zahradní zástěny a plotové dílce? Poradíme vám, jak si vybrat a postavit správný plot.


V našich návodech a poradenstvích vám vysvětlíme: „ Jak postavit drátěný plot “, „ Jak postavit dřevěný plot “ a mnoho dalších šikovných rad. Potřebujete postavit plot ? Dnes Vám ukážu podrobný návo jak si svépomocí postavíte plot , který Vám vydrží na celý život.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky