středa 9. ledna 2019

Broskve postřik

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Nejpozdější termín pro postřik proti kadeřavosti broskvoní je v době rašení terminálních pupenů, kdy se na šupinách objevují zelené proužky.


Autor: Archiv ireceptar. Měďnaté fungicidy (například Kuprikol 5 Champion WP, Cuprocaffaro, Funguran–OH WP) jsou vhodné pro základní a opakované ošetření pouze v počátečních fázích rašení, později se mohou objevit projevy fytotoxicity a popálené listy opadají. Kadeřavost broskvoně patří mezi nejznámější závažné houbové choroby, které často napadají tyto významné stromy.

Původce onemocnění je houba. Záleží na tom,jestli postřik stihl uschnout a jak silný byl následný déšť. Pokud postřik uschl, obvykle není nutné stříkat znovu.


Jestli jste jako děti neměli tu možnost ochutnat domácí broskve , o dost jste přišli! Možná je na čase si je dopřát teď a vybrat jednu z našich kvalitních a léty prověřených odrůd. Navíc neobsahují žádný sodík ani tuk. Fungicidy neboli postřiky proti plísním jsou pesticidy používané k hubení hub, které napadají rostliny a působí na nich ekonomické škody.


Aplikuje se prý na napadené listy. Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádného českého dodavatele.

Zdá se, že pro české pěstitele je tato možnost zatím jen obtížně dostupná. Zdravá broskev - postřik proti kadeřavosti broskvoní najdete na Higarden. Pro toto základní ošetření v prvním období napadení je nejvhodnější aplikace měďnatých fungicidů. Na jaře postřik větví i celého kmene zopakujte. Nejvhodnější termín je když teploty vystoupí nad – o C, což bývá v době, kdy začínají kvést (prášit) lísky.


I na jaře se doporučují k ošetření měďnaté fungicidy. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Jelikož jsou broskve už odkvetlé, tak žádný postřik proti kadeřavosti už nepomůže. V létě odstraňte konce letorostů napadené kadeřavostí, či alespoň napadené listy.


Na podzim pak při opadu listí ošetřete stromek měďnatým přípravkem a na jaře příštího roku se polepšete. Broskve můžete určitě sklízet také, nicméně je třeba se vyhnout některým nepříjemným onemocněním, jež mohou i vaše stromy potkat. Jedním z nich je bezesporu kadeřavost broskvoní. Právě na ni se zaměříme podrobněji.


Konkrétně se podíváme na to, jaký vyžaduje kadeřavost broskvoně postřik. Nynější leden je velmi vhodný pro ošetřování proti kadeřavosti. Musí být teplota nad stupňů v období 1hodin.


Postřik proti kadeřavosti broskvoní. Vhodné ke sklizni jsou plody velikostně narostlé, dobře vybarvené a začínají pouze nepatrně zaměkat. Konzistence dužniny je tuhá, avš.

Na podzim provádím postřik , když už je broskvoň skoro bez listí, ale ještě před příchodem mrazů. V mrazu bych to asi nedělal. Broskve se mají stříkat, když v okolí rozkvetou lísky. Pozdější postřik narašených a napadených stromů nemá význam.


Postříkejte důkladně strom povoleným fungicidem (Delan 7SC, Dithane DG Neotec, Champion 50WP, Kuprikol 5 Syllit WP, Thiram granuflo aj.). Pakliže však objevíme na spodku listů bělavý poprašek, můžeme si být jisti, že se jedná právě o kadeřavost. Tato choroba stromy natolik oslabuje, že v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky