pátek 17. května 2019

Zvýšení ph vody v bazénu

Zvýšení pH v bazénu - pH plus Přípravky pro zvýšení pH v bazénu (pH plus) jsou k dostání v tekuté podobě případně jako granulát. Dle velikosti bazénu lze zakoupit různá balení, od kilových balení po barely pro komerční provozy. Podle toho, co jsem našel - opravdu málo, by se to mohlo řešit přidáním vápenné vody , to je čirá voda, která je nad hašeným vápnem, když se usadí v nádobě. Mělo by to změnit jak tvrdost, tak ph. Zatím jsem taky nezkoušel.


Když se koupete v bazénu, určitě nechcete, aby Vám voda působila jakékoliv potíže.

Jedním z měřítek, jak posuzovat kvalitu vody, je hodnota pH. Jaká úroveň pH je ideální, jakým způsobem ji měřit a udržovat a co dělat, když nastanou problémy, o tom všem se dozvíte v tomto článku. Voda v bazénu by nám měla přinášet radost, relaxaci a odpočinek. O problémech s vysokou koncentrací chloru, špatným pH, následným svědění očí a pokožky a zdravotních problémech bychom mohli napsat další článek.


Základem čisté vody v bazénu je správná hodnota pH. Doporučovaná hodnota pH je 7-4. H vody , úprava tvrdé vody Optimální hodnotu pH vody v bazénu spolehlivě vyřeší přípravky z řady bazénové chemie pro úpravu pH.


Otestujte si bazénovou vodu pH testerem a případně použijte přípravky pH PLUS nebo pH MINUS pro ideální vlastnosti vody v bazénu.

Dodáváme pH do bazénu pro snížení a zvýšení pH ve vodě. H do bazénu je základní bazénová chemie, bez které nebude bazén nikdy opravdu čistý. Při správném pH v bazénu budou dokonale fungovat i dezinfekční prostředky, vločkovač, či odstraňovače řas.


Při nesprávném pH se bude voda v bazénu kalit a budou v ní růst řasy. Ideální pH v bazénu je v rozmezí 6. Pokud je pH nižší než je voda kyselá a pokud je pH vyšší, tak je voda zásaditá. Kvalitní bazénovou chemii nabízíme ve formě tablet, soli, písku a sypké hmoty. Výrobci MARIMEX a MASTER se postarají o kvalitu vody ve vašich bazénech. Ke změření ph vody v bazénu můžete použít digitální měřič pH nebo bazénovou sadu v podobě tablet či chemického roztoku.


Digitální měřič ph koupíte na Aliexpressu již za dolary , v českých obchodech jeho cena začíná přibližně na 4Kč. Hodnotu pH upravte na až (přípravek se rychle odbourává, může však mít bělicí účinky na dno a stěny bazénu ). PH plus zvyšuje hodnotu pH v bazénové vodě z kyselé na ideální hodnotu - 4. Díky pevnému složení má dlouhodobou účinnost, neobsahuje chloridy a je rychlorozpustný. Přípravky pH plus slouží ke zvýšení hodnoty pH na optimální úroveň, tedy takovou, aby se aktuální hodnota pH vody ve Vašem bazénu nacházela v. Se správným pH vody budete mít s obsluhou bazénu kli v opačném případě nastávají problémy.


Při hodnotách pH menších dochází ke korozi kovových součástí bazénu. Hodnoty pH - vznikají vápenné usazeniny, především u středně tvrdé až tvrdé vody. Při této hodnotě pH dochází.

Uvádí se, že zvýšení pH se řeší přídavkem uhličitanu sodného – sody. Její použití v bazénu je tedy také vhodnou alternativou, hlavně co se týče ceny, která je oproti doporučovaným chemikáliím dost nízká. Toto množství sody by mělo zvýšit pH cca o 1. Zvyšovat pH lze i louhem sodným nebo použitím dolomitu jako filtru. V jednom z mých předešlých článků jsem se pokusil vysvětlit, jaký vliv má pH na účinnost desinfekce bazénové vody chlorem.


Víme, že čím nižší je pH, tím vyšší je účinnost chloru a tím víc vzrůstá hodnota oxidačně redukčního potenciálu. Proto je dobré vědět, čím lze nejlépe ovlivnit změny pH ve vodě. V horkých letních dnech, kdy se voda může rychleji zakalit, ale raději používejte samostatné výrobky.


Po napuštění bazénu je nejdůležitější upravit pH vody, jež by se mělo pohybovat v rozmezí 8-6.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky