čtvrtek 21. března 2019

Hubení molic

Chraňte své rostliny před škůdci. Zbavte se molice jednou provždy. Vsaďte na osvědčený přípravek na její hubení. Insekticid k hubení savého a žravého hmyzu v hrachu, řepě, révě vinné,.


Nejznámějším příkladem je pro pěstitele.

Mšice a molice škodí sáním velkého množství tekutin, rostliny následně reagují. Právě ti jsou vysoce odolní vůči chemickým postřikům, a je nutné je hubit. Použitím insekticidních přípravků. Musíte je ale použít okamžitě po objevení molic. A molice mají výdrž, neopustí ani rostliny přezimované v chladu , jen jich je míň (těch molic ). Postřik je nutné aplikovat opakovaně.


Letošní léto se mi venku na zahradě usadili molice.

Osadili hlavně mák a jahody. Vyberte si některý z účinných odpuzovačů, postřiků a dalších přípravků na hubení molů. A zbavte se molů jednou provždy.


Jeho kouzlo vysoké účinnosti tkví v látce pymetrozin. Působí proti všem stádiím mšic i molic. Rostlina přípravek přijímá zelenými částmi a hned po aplikaci se dostává do celé rostliny. Hubí i hmyz, který je nezasažen přípravkem. Zbavíte se tedy hmyzu obklopující celou rostlinu.


Kromě chemické a biologické ochrany je v prodeji kapalné hnojivo na listy (s obsahem bóru) kde je inzerována jako účinná látka pomerančový olej, přípravek má podle údajů prodejce negativní vliv na molice - omezuje výskyt savých a žravých škůdců (mšic, molic , svilušek, třásněnek a dalších). Míra účinnosti není uvedena. Samičky molic mohou snášet i neoplozená vajíčka, z nichž se líhnou buď jen samci nebo jen samice.


Délka vývojového cyklu závisí hlavně na teplotě a vlhkosti prostředí i na druhu hostitelské rostliny. Pro boj s molicí můžeme nasadit hmyz. Zejména slunéčko Delphastus pusillus se živí molicemi.


Hubení molic je značně obtížné, neboť voskové výpotky na povrchu těla zabraňují pronikání aplikovaných přípravků.

Z toho důvodu je nutný včasný a opakovaný zásah, a to dříve než dojde k přemnožení dospělců. Jde o přípravek ve formě dispergovatelného prášku k hubení svilušek na pokojových i venkovních rostlinách. Rostliny stříkejte vždy v rukavicích, ve venkovním prostředí.


Tento acaricid se vyznačuje dlouhodobým specifickým účinkem (účinek v porostu až dní) raná vývojová stádia svilušek. Cimetrol je širokospektrální insekticid pro hubení létajícího a lezoucího hmyzu s trojím smrtícím účinkem - kombinuje dva pyrethroidní insekticidy a. Systémově účinný insekticid ve formě ve vodě rozpustného prášku určený k hubení širokého spektra živočišných škůdců v ochraně rostlin, zejména mandelinky bramborové v bramborách, mšic včetně vlnatky krvavé a obaleče jablečného v jádrovinách, molic a mšic na okrasných rostlinách. Pro hubení mšic na bylinkách, zelenině nebo ovocných stromech platí pevná pravidla. Stejně jako po každém chemickém ošetření pohlídejte. Receptáře na Primě - Kohoutov v Podkrkonoší a péče o krajinu - Vaky pro přepravu odpadů - O hubení molic - Okrasné dřeviny na podzim - V. Přípravky v této kategorii slouží k likvidaci savých a žravých škůdců na rostlinách.


Pokud všechny biologické možnosti likvidace molic selžou či je napadení už příliš velké, nezbývá nám nic jiného než sáhnout po chemii. Spolehlivě fungují Mospilan, Substral Careo, Karate ZEON CS. Insekticidní přípravek určený k hubení mšic, molic a obaleče jablečného na okrasných rostlinách a plodové zelenině, zavíječe zimostrázového na buxusech, praktické hobby balení s rozprašovačem, objem 500ml, prášek uvnitř se po doplnění vodou rozpustí a můžete aplikovat, obsah: Acetamiprid procent. Larvy jsou přisedlé a ploché velikosti mm. První stádium je pohyblivé, 2-stádium ztrácí končetiny a tykadla zakrňují.


Pupária molic mají typický oválný tvar. Vajíčka jsou bílá, později tmavě hnědá až černá. Přeji úspěch v likvidaci těchto potvůrek. Vyhýbáte-li se v boji proti nežádoucímu hmyzu na zahradě nebo ve vašich domovech chemii, mohou vám pomoci samotné rostliny.


Nechte se inspirovat několika.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky