pondělí 25. března 2019

Druhy kav

Seriál o kávě vás seznámí s historií, druhy káv, naučíme vás umění dokonalého baristy nebo se naučíte techniku zdobení cappuccina, Latte art. Oddejte se lahodné chuti a napijte se s námi dobré kávy. Mimo informací o kávovníku, Arabice a Robustě vám poskytneme pár zajímavých informací o jiných, mnohem méně známých a ještě méně rozšířených druzích kávovníku. Káva zrnková, e-shop, mletá káva z plantáží celého světa. Provoňte svůj domov vůní kávy.


Jaké druhy kávy potkáte v našich kavárnách?

Pití kávy u nás patří beze sporu mezi oblíbený rituál. Otevírá se stále více kaváren, ať už moderních, či různě stylizovaných. U kávy espresso neexistuje více variant nápoje, není žádné piccolo, malé nebo velké espresso. Taliansko sa stalo v minulosti aj vďaka svojej polohe a strategickým prístavným mestám.


Ristretto pochádza z južného Talianska. Sú dva spôsoby, ako pripraviť ristretto. Káva je plodem tropické dřeviny, kávovníku Coffea. Je pěstována téměř na celém světě, protože poptávka po kávě je obrovská.


Pro pěstitelské státy je produkce kávy výnosným zdrojem příjmu.

Vymýšlet si názvy a produkty, které nikdo jiný na světě nepoužívá. Třeba k nám po revoluci přijeli Italové a chtěli si. Má niekoľko druhov rozličnej akosti. Rôzne druhy kávy a ako si kvalitnú kávu priraviť doma? Ak máte chuť na kvalitnú kávu, tak najlepšie je navštíviť dobrú caffetériu.


Kde si môžete dať originál dobré espresso, ristretto alebo doppio. Kávovník arabský (Coffea arabica) je druh kávovníku pocházející z Jemenu (odtud arabský), z jihozápadních výšin v Etiopii a jihovýchodního. Všechny tyto kávy jsou připraveny ze směsí, které jsou míchány s dalšími druhy, aby vznikly nové chutě a vůně.


ARABICA Zrna z těchto rostlin jsou považována za vysoce kvalitní a lze z nich připravit aromatickou kávu s výbornou chutí. Najdivnejšie kávy vo svete. Svet je rôznorodý a vie poriadne prekvapiť, aj keď máme pocit, že už sme videli všetko. Na svete existuje cca druhov kávovníkov, ale len niekoľko málo z nich má praktický význam pre kávu, ktorú denne pijeme. Druhy káv a botanika ČerstváKáva.


Biológovia hovoria o rode „Coffea“ z čeľade marenovitých (Rubiaceae), ktorý má pôvod v provincii Kaffa v Etiópii. Směsi se většinou připravují ze zelených zrn a teprve pak se dohromady praží. Při výběru směsi jsou rozhodující nejen požadované vlastnosti, ale také cena. U nás sa predáva druh Extra prim samostatne, ostatné druhy sa pridávajú do jemných a stredných zmesí káv.


Minas, ktorá prichádza na trh v niekoľkých druhoch.

Má ostrú chuť, ako podradnejšie druhy Santos. Známe sú káva Rio, káva Bahia a Victória. KAPSLE (3) MLETÁ KÁVA (4) INSTANTNÍ KÁVA (5) Instant sticks (1) ZRNKOVÁ KÁVA (2) Crema Intense Instantní káva.


Limited Edition Elements Instantní káva. Fine Aroma Instantní káva. Espresso Zrnková káva.


Aj keď je drvivá väčšina svetovej kávy rozdelená medzi dva druhy – Arabica a Robusta, napriek tomu existuje množstvo typov nápojov, metód a kombinácií. Vstúpte s nami do sveta kávy a zistite, v akých podmienkach sa pestuje vaša obľúbená káva. Průvodce světem kávy aneb objednejte si ten správný šálek kávy Přijměte pozvání na povídání o čtyřech základních.


Zrnková je typ kávy, který po upražení neprošel žádnou úpravou. Vysoce kvalitní druhy káv. Organické chutě, vůně a tóny přírody. Energie, vitalita a soustředěnost.


Neobyčejný zdroj energie. Kolagen z pasteveckých krav (krav pasoucích se denně na volných travnatých pastvinách) Zd. Jsme kavárna s vlastním pražícím strojem, ve kterém pražíme vybrané druhy káv. Kávu můžete ochutnat u nás nebo si ji odnést domů a sami připravit.


Rádi vám s přípravou poradíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky