čtvrtek 28. března 2019

Orchideje druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách

Zájem a obdiv vzbuzují i mezi lidmi, kteří se o rostliny jinak příliš nezajímají. Proto je toužíme pěstovat ve svých domovech, ale ne všechny druhy jsou k tomuto účelu vhodné. Záleží na tom, odkud pocházejí a jaké podmínky jim můžeme v bytě vytvořit. Mezi amatérskými pěstiteli je v současné době nejoblíbenější orchidejí Phalaenopsis, kterému patří ne zrovna lichotivé české pojmenování můrovec.


Doprava: Kč = 1Kč.

UPOZORNĚNÍ: Moravská zemská knihovna bude od 29. Orchideje mohou být právem nazývány „královnami květin“. Dále jsou pak pro začátečníky do domácích podmínek vhodné druhy Paphiopedilum , Cattleye , a orchideje Dendrobium , Oncidium , dále je možné s náležitou péčí, pěstovat doma orchideje Cymbidium.


Naše praktická příručka vás seznámí se všemi úskalími, která vás mohou při jejich pěstování potkat. Dbali jsme zároveň na to, aby tato kniha byla vpravdě česká - zohledňuje tedy především ty druhy. Svou jemnou krásou s exotickým nádechem upoutají pozornost na první pohled a málokdo jejich. Kategorie: Šikovné ruce - literatura.


Objednávat z katalogu bude možné 28.

Tyto orchideje je možné pěstovat v domácích , amatérských podmínkách a péči o ně zvládnou i začátečníci či mírně pokročilí. Obliba domácího pěstování orchidejí stále stoupá a tyto zajímavé rostliny nyní zdobí nejeden český byt. Na závěr této části uvádí autor i některé méně známé druhy , vhodné spíše pro pokročilejší pěstitele.


Nejlépe snášejí nižší vzdušnou vlhkost, která doma zpravidla není taková jako ve sklenících. Kvetou po celý rok a při správné péči vydrží léta. Jsou vyšlechtěny pro pěstování v květináčích se správným substrátem. Prolistujte stránky knihy, přečtěte si recenze čtenářů, nechte si doporučit podobnou knihu z nabídky více než miliónů titulů. Pěstování orchidejí na okenním parapetu, ve vitríně, ve skleníku či v zimní zahradě.


Přehled nejkrásnějších druhů a kříženců. Pro ty, které potřebují teplot ještě nižší, je ideální chladná zimní zahrada. Vhodné prostředí pro pěstování orchidejí.


Pěstitelské prostředí vhodné pro orchideje lze vytvořit v jakýchkoli podmínkách. Teplomilné druhy můžeme umístit do vitríny, méně náročné druhy můžeme pěstovat na okně. Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách a poradna.


CZ Články s návody, jak pěstovat rostliny včetně architektury zahrady. Kůra neobsahuje živiny, ale je považována za prostředek podpory kořenů.

Odontioda – uměle vytvořený kříženec Neméně krásné, i když uměle vytvořené orchideje , které ve volné přírodě nikde nenalezneme, nesou jméno Odontioda. Odpověď: Petře, v posledních letech se nabídky orchidejí vhodných pro pěstování v podmínkách našich zahra objevují stále častěji. Bývají to rostliny z rodu střevíčníků ( Cypripedium ), které jsou speciálně vyšlechtěné pro pěstování v zahradách. Popis rodů a druhů PŘEHLED NEJČASTĚJI PĚSTOVANÝCH RODŮ ORCHIDEJÍ ORCHIDEJE MÉNĚ ROZŠÍŘENÉ A PRO POKROČILÉ PÁR ORCHIDEJOVÝCH. Vše co potřebujete vědět o pěstování orchidejí!


Každá žena miluje nádherné květiny. V období od března do října se doporučuje rostliny hnojit každé týdny hnojivem pro orchideje. Mezi nejvíce atraktivní patří orchideje. Hnojivo pro orchideje má obsahovat všechny potřebné živiny podporující zdravý růst naší květiny a tvorbu květů. Autor klade důraz na běžné a nejčastěji pěstované druhy , které je možné pěstovat v domácích podmínkách a péči o ně zvládnou i začátečníci.


Na své si však přijdou i pokročilejší pěstitelé, jelikož nechybí popis některých exotických a méně známých druhů orchidejí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky