pátek 22. března 2019

Sazenice melounu

U roubovaných melounů můžeme zasypat pouze podnož. Roub musí vyčnívat nad povrch, aby nezakořenil. Kdybychom viděli, že i přesto roub vytváří kořínky, musíme je odstranit. Je vhodné použít k pěstování melounů černou netkanou textilii. Ta nám bude přitahovat sluneční paprsky a bude akumulovat teplo v půdě.


Po výsadbě je vhodné rostliny zalít.

Semínka vodního melounu potřebují klíčit v teplotě přes stupňů. Pokud žijete v chladném podnebí, může dávat smysl začít uvnitř několik týdnů před posledními mrazíky, takže budete schopní získat sazenice, než začne pěstební sezóna. Jinak zasaďte semínka přímo do země po posledních mrazících, když se teplota drží stabilně nad stupňů. Odrůda vodního melounu , jejíž plody dorůstají do velikosti kg.


Dozrávají ve druhé polovině srpna. Slupku mají světle zelenou, dužinu červenou, chuťově vynikající. Plody se dají poměrně dlouho skladovat. JEN OMEZENÉ MNOŽSTVÍ SAZENIC.


ODESÍLÁNÍ BUDE MOŽNÉ OD 10.

Jak jsme přišli na melouny? Před několika lety jsme koupili a vysadili první. Jde však o tykvovitou plodovou zeleninu. Je známo několik druhů melounů, ale v podstatě se rozdělují na dva hlavní druhy, a to na meloun vodní a meloun cukrový.


V místech méně teplých sázíme melouny jako předpěstované sazenice , vždy sazenice do jednoho hnízda. Pěstování sazenic melounu Květináče naplníme kompostovanou zeminou, vysejeme do nich naklíčené semeno a květináče uchováváme při teplotě až °C ve skleníku nebo pařeništi. Plod melounu je z botanického hlediska bobule. Tato bobule jako plod melounu vodního je tmavě zelená kůrka a červená měkká dužnina plná semínek. U cukrového melounu má bobule žlutou kůrku a žlutobílou masitou dužninu se semínky uprostřed.


Z čistě matematického hlediska ano. Dobrý den,já jsem v létě vyndala normálně z melounu pecky a zasadila na zahradu pod petku a měla jsem jich asi 1některé menší ale najedli jsme se. Kvalitní roubované sazenice melounů je už nyní možné objednat ZDE. Rozesílány budou v polovině května.


Přinášíme Vám informace o pěstování melounů, názory pěstitelů na jednotlivé odrůdy, recepty na zpracování a fotografie. Při správné péči je Kiwano velice plodné. Sazenice výborné zeleniny s chutí kiwi a okurky zároveň.


U melounu také zasychá stopka a stáčí se do kulata. Zajímavé druhy k pěstování v květináčích Atraktivní je Pepino - převislý melounek pro pěstování na venkovních zídkách, balkónech, či v závěsných květináčích.

Tuto odrůdu zná mnoho znás ze slunné Itálie , kde se prodává snad na každém tržišti. Ve středním pásmu je první z června. Hlavní podmínkou pro úspešnou transplantaci – způsobí minimální poškození kořenového systému.


V čem jsou jiné ty roubované? A proč se vůbec melouny roubují? Poslechněte si na videu, co na to pěstitel. Někdy je chybně označován za ovoce. Meloun je druhem plodové zeleniny patřící do čeledi tykvovitých.


Povrchová část melounu ochraňuje sladkou, měkkou a. V tuto dobu máte poslední možnost obstarat si semena vodního nebo cukrového melounu a následně je vysít do lehkého výsevního substrátu s perlitem. Optimální nádoby jsou sadbovače nebo malé květináčky, které na počátku růstu plně postačí. Jméno tohoto druhu melounu je odvozeno od italského města Cantalupa, kde byl poprvé v Evropě pěstován.


Plod je kulovitý s hmotností přes kg.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky