středa 27. března 2019

Nejlepší bubnové sekačky

Nejlepší bubnové zahradní sekačky – recenze a test Petr Smejkal 26. Zahrada Mít ideálně pěstěný trávník si nemůže dovolit každý zahrádkář. Určitě potom dlouze uvažujete, jak se vyhnout ruční kose, jelikož klasické sekačky již na tak vysoký porost nestačí.


Jak postupovat při výběru bubnové sekačky ? Bubnová sekačka nepatří mezi klasické sekačky , a proto můžeme říct, že se nebavíme o zařízení, které.

Bubnové sekačky – jsou podobné sekačkám rotačním. Rozdíl je, že nože jsou umístěné výš , ve vysokém bubnu, díky čemuž můžete sekat i vysokou trávu. Jsou vhodné pro málo udržovaná místa, naopak hladce střižený trávník se s nimi seká špatně.


Pracují na principu rotační sekačky, kdy nože jsou uloženy ve zvýšeném bubnu, který umožňuje i sečení velmi vysoké trávy. Nejsou však vhodná pro častá sečení, jelikož nízkou trávu neposečou dostatečně důkladně. Součástí těchto zařízení není rotující nůž, nýbrž speciální buben uložený v přední části.


V otáčejícím se bubnu jsou nože, které se starají o sečení trávy.

Díky vzhledu žacího ústrojí na ně můžete narazit také pod označením diskové sekačky. Nevýhodou je vyšší pořizovací cena a náročnost na uskladnění. Jsou to zkrátka velké stroje s nutností parkování. Vybírejte z nabídky dražších strojů, které disponují větší svahovou dostupností a mají motor uzpůsobený této skutečnosti.


Rychlost pojezdu může být pevná nebo regulovatelná. Tyto sekačky jsou používány pro sečení vysoké trávy, která se seče cca 3x do roka. Počet nožů souvisí s výkonem. Více nožů zaručuje vyšší účinnost sečení, zatěžuje však motor.


Mají výměnné pracovní ústrojí ze sekačky na mulčovač, obracečka sena, fréza radlice, drtič, vozík, sedátko, orebné návkleky. V případě že se tak nestalo, nebo potřebujete doplnit jakékoli informace týkající se kterékoli benzínové sekačky , sekačky s pojezdem, bubnové sekačky nebo chcete jen poptat náhradní díl či zajistit opravu jiného stroje, neváhejte nás kontaktovat. Ušetřete za nákup bubnových sekaček. Vřetenové sekačky jsou nejlepší pro kvalitní střih, protože list trávy neroztřepí, ale krásně ustřihne.


Každé vřeteno je vybaveno několika noži, většinou v rozmezí až nožů. Zde platí pravidlo, čím více nožů, tím lepší střih. Dělá mi starost koupě nové sekačky , protože se prodávají už výhradně se 4-taktním motorem a mě by to dělalo problém - mazání.


Dále abych si koupil Vari - to taky nechci, protože je to velký krám a manželka by s tím myslím nemohla sekat.

Vhodné jsou na sečení trávy k přípravě sena. Super nabídku má firma DAKR. Ta navíc nabízí sekačku s nejširším záběrem 1cm.


Oblíbené jsou ale také bubnové sekačky HECHT, VARI, ABG a LUMAG. Výkonný motor a nízká poruchovost potěší. Stavebnicový systém VARI.


Sekání trávy je totiž opravdovým relaxem, u kterého se můžete skvěle odreagovat, vytěsnit z hlavy. Proto sekačky se dvěma noži TwinBlade lépe sbírají trávu než sekačky s jedním nožem. Optiflow – řízení toku vzduchu pod sekačkou Prostor rotujících sekacích nožů pod sekačkou, na který navazuje kanál průchodu do sběrného koše, je speciálně tvarován tak, aby průtok vzduchu pod sekačkou byl optimální pro všechny pracovní režimy sekačky a způsoby sekání. U benzinové sekačky doplňte olej do motoru a načerpejte benzin. Zkontrolujte, zda konektor zapalovací svíčky pevně dosedá na svíčku.


U elektrických sekaček je nutné zkontrolovat přívod elektrické energie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky