pátek 22. března 2019

Koupání pískovna

Praha nudipláž les děti čistá voda stín slunce zmrzlina hřiště travnatá pláž Brandýs n. Poslední koupání v Polabí Neratovice u Labe nabízejí tento víkend. Chaty, chalupy a apartmány u vodní nádrže Lipno naleznete na stránce Lipno ubytování. Když můžeme doporučit ubytování na horách, podívejte se na stránky Krkonoše ubytování nebo na hranici s Německem Šumava ubytování.


Bývalá pískovna mezi Tišicemi a Mlékojedy nabízí příjemné koupání i řadu služeb.

Voda zde bývá krásně čistá, slunit se můžete na travnatých nebo písčitých plážích. Příjemné koupání doplňuje plážový bar, beachové kurty a vodní lezecká stěna. Na Třeboňsku je hned několik lokalit, kde lidé ke koupání mohou využívat pískovny.


Ty jsou stále více vyhledávané, neboť zatímco řada rybníků v. Nejlepší koupání v Polabí u Nymburka teď nabízí činná pískovna Doubrava nazvaná podle vesničky vedle vsi Kostomlátky. Na kole, vlakem, autobusem, autem? Jaké poskytujeme služby Jak to u nás vypadá Po negativních zkušenostech s neukázněností majitelů psů jsme byli nuceni zrušit povolení vstupu pro psy ! Pět samostatných jezer vzniklých po těžbě štěrkopísku v sobě totiž nyní skrývají prostor pro odpočinek, koupání , sportovní vyžití i kulturní program.

Jihočeskou malebnost jí dodávají okolní lesy a krajina Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko. Na jih od Majdaleny leží jedna z nejznámějších a největších třeboňských pískoven - pískovna Cep. Jedná se o vodní nádrž vzniklou po těžbě. Lom Hříměždice - ráj pro milovníky skoků z výšky Lom v Hřiměždicích využívali dříve armádní potápěči, dnes je zde oblíbené rekreační místo, kde můžete skákat do vody z výšky až deseti metrů nebo se slunit na molu.


Dolní Skrýchov – Březský rybník. Dostupnost: pěšky, autem, na kole. Jindřichova Hradce směrem na Pelhřimov. Zatopená pískovna Dobříň nabízí výborné přírodní koupání nedaleko Roudnice nad Labem.


Pláže jsou travnato-písčité. Těžba písku stále probíhá, a to ve východní části jezera. Pro veřejnost jsou zde písčité a travnaté pláže, severní část druhého jezera je určeno dětem. Koupání se psem je v některých jezerech zakázáno. K dipozici je několik bufetů a parkování za poplatek.


Odpolední výlet za koupáním v Polabí stál za to. Vydali jsme se z Prahy do Poděbrad a Sadské. A musím říci, že to bylo jedno z nejlepších koupání v naší zemičce.


I tak je pro svou čistou vodu jezero zejména v letním období nejoblíbenější lokalitou pro návštěvníky z širokého okolí jako místo ke koupání a rekreaci.

Příjemná voda na koupání , u jezera na několika místech stojí stany, jsou tu. Pískovna Náklo je vyhledávaná nudisty. Dojet sem můžete na kole nebo autem, je zde parkoviště. Odpočinete si tu, vykoupete, občerstvíte a zabavíte.


Na stránce najdete i informace o vstupném, které se liší podle akce. Vstup do pískovny je zdarma. Rekreanti zde mohou odpočívat na dlouhých travnatých plážích, o které se stará obec. Peníze máme akorát na vlak do Prahy, nebo na jednu večeři pro dva.


Volíme druhou možnost, okleštíme to na jednu večeři pro jednoho, aby nám zůstala malá rezerva, a jedeme zase do Kounic. Uzenina a pivo nás vzpruží, i když už se blíží desátá hodina večerní. Modrozelená hladina v parném létě láká ke koupání, to je zde ovšem zakázáno. V létě je zde poměrně dost turistů, naopak v pozdním podzimu, v zimě a brzy z jara (nejlépe ještě v pracovní dny) zde nebývá ani noha a člověk si může vychutnat poklidnou a nikým nerušenou atmosféru.


Zákaz chytání ryb v celém areálu – celoročně. Stánkový prodej je povolen pouze na vyhrazených místech. Rozsáhlá soustava jezer dobříňské pískovny obsahuje jak místa, kde se ještě těží a kde je koupání zakázáno, tak i volně přístupné zarůstající břehy a upravenou vodní plochu Račického.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky