pátek 29. března 2019

Cypřišek pokojový

Podle zvolené varianty, může být cypřiš vzpřímený nebo převislý. Svým vzhledem připomíná venkovní túji. Mrazy mírného pásu by byly příčinou jeho brzkého úhynu. Pokojové cypřišky jsou půvabné konifery, které svým vzhledem připomínají venkovní túje.


Mohou růst vzpřímeně nebo převisle, záleží již na druhu. I když vyžaduje pravidelnou zálivku, rosení nesnáší!

Pokud ho máte v blízkosti rostlin, které vyžadují velkou vzdušnou vlhkost, můžete mu tím ublížit. Tato rostlina se svým vzhledem řadí k velice pohledným koniferám, které svým vzhledem mohou velmi blízko připomínat venkovní túji. Je to docela nenáročná rostlina, krásná svým vzhledem a příjemná svou vůní po citrónech. Dokáže ničit bakterie ve vzduchu našeho bytu.


Prosím o radu, jak pěstovat s úspěchem pokojový cypřišek. Dostala jsem ho jako dárek a jediné co o něm vím, že je dobré ho přes léto nechat venku. Světlé nebo polostinné místo. V zimě je ideální teplota mezi – C.

Velmi vhodné jsou chladné zimní zahrady. Pokojový cypřišek se může stát také středem mnohem velkorysejšího vánočního aranžmá. Kolem něj pak naaranžujte vánoční hvězdu – poinsettii, chvojí z jedle nebo borovice, větvičky s červenými plody, jako například cesmínu anebo květy červeného či bílého amarylisu. Příjemně voní a hlavně likviduje ze vzduchu škodlivé bakterie.


Latinský názov: Cupressus macrocarpa. Autor: iveta krupauerová. Pěstování pokojového cypřiše V teple vytápěných místnostech roste pokojový cypřiš příliš vytáhle.


Svědčí mu chladný a světlý prostor s dostatkem čerstvého vzduchu. Tento rostlinný zázrak umí víc než obvyklé pokojové rostliny, které obvykle pouze vzduch v. Středně rychle rostoucí jehličnan. Vyžaduje vlhčí a živné půdy. Stříhejte jen jednou v roce, koncem června.


Nestříhejte hluboko do starého dřeva. Smrk Picea Umístění a pěstování Smrku Smrk ztepilý je běžně používán jako vánoční stromek. Zakrslé smrky patří k nejoblíbenějším koniferám.


Rostlina vyžaduje pravidelnou zálivku, výkyvy. Tuje a cypřiše koupit o objednat u OBI.

U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba. Pokud tedy chcete mít doma rostlinu, která vám bude připomínat venkovní prostředí, bude pokojový cypřišek naprosto ideální volbou. Nedávat do blízkosti ústředního topení. Ibišek pokojový Bordeaux - červený Nádherný pokojový ibišek s ohnivě červenými květy bude krásnou dekorací v každém interiéru. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ:Ibišky slouží k výzdobě interiérů především v letních měsících.


Cypřišek – Cupressus macrocarpa. Původně pochází z Kalifornie a teprve později se stal oblíbenou pokojovou rostlinou. Doslova ozdravuje vzduch. Pro začátečníky bonsaje je ideální i oblíbený a hojně pěstovaný cypřišek. Díky jeho ohebnému, dobře tvarovatelnému dřevu a jasně zeleným.


Pěstujete doma pokojový cypřiš anebo si jej plánujete pořídit? Udělejte to nyní a vyzdobte si ho jako dekoraci pro vánoční období. Jeho kompaktní tvar k tomu přímo vybízí. Navíc tento teplomilný jehličnan uvolňuje do ovzduší vonné silice, a tak příjemně provoní vzduch v místnosti. Konifera, která svým vzhledem připomíná venkovní túje.


Jedná se o stálezelený, štíhlý stromek kuželovitého růstu. Konce větévek lze jednoduše zaštipovat, tím bez problémů docílíte zvoleného tvaru rostliny. Pěstování bylinek za oknem je velká radost a můžeme mít z nich i skvělý užitek - jedná se o aloe vera, rýmovník, ekukalyptus, cypřišek pokojový , ženšen pětilistý, bazlka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky