úterý 26. března 2019

Hosta druhy

Sicher durch den Winter. Viele Sorten mit zweifarbigem Laub vertragen sogar etwas Sonnenlicht. Doch vor der prallen Mittagssonne sollten auch sie geschützt werden.


Ansonsten verblasst das Laub rasch und die Gefahr für Trockenheit im Boden erhöht sich. Funkie, nazývané též bohyšky a latinsky hosta , jsou trvalky pocházející z Japonska, Číny a Koreje, rod zahrnuje přes botanických druhů a spoustu jejich variet.

Pěstují se především pro vysoce dekorativní listy. Od června do října vyrůstají z bohatého trsu listů dlouhé stonky s hrozny světle fialových květů. Fransen Hostas ist ein Familienbetrieb mit langjähriger Erfahrung in der Anzucht und Einführung von Hostas. Neben den vielen eigenen Hostas die wir in den vergangenen Jahren in Umlauf gebracht haben bieten wir Ihnen auch die weltweit Neuesten Hostas an.


RARITA mezi hostami, jejíž odrůdové jméno znamená v překladu (a tvarově je připomíná) modlící se ruce. Jedná se o trvalku, která je okrasná nejen listem, ale i krásně kvete, a to fialově, modrofialově nebo bíle. Spolehlivě vám zdárně poroste na jenom stanovišti mnohem déle než deset let.

Vlastníme zbierku kultivarov ktorá je najväčšia v SR. Plné slunce velké listy snadno popálí, rostlina sice může několik let vydržet, ale rozhodně nebude estetickým přínosem zahrady. Má husté květenství s fialovými květy, je vysoká 40–cm. Pri záujme uviesť konkrétne druhy (mimo uvedených vieme dodať aj veľa iných) a počet ks.


August Moon K Birchwood Parky´s Gold K Blue Cadet K. Výnimočná hosta tvoriaca trs lesklých zelených listov so žltým okrajom, ktorý sa neskôr prefarbuje na krémový. Pokud máte vydlážděnou plochu u domu, kde je stín, pak ji můžete oživit několika nádobami osázenými právě hostou. Je často kultivovaná a pestovaná ako okrasná tieňomilná rastlina s veľkými listami.


Hosta alebo funkia je rod rastlín. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Pestrolisté druhy však ocení na pár hodin denně slunce.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.

Hosta, česky bohyška nebo funkie je velmi oblíbená trvalka zastíněných míst, patřící do skupiny agávovitých rostlin. Má krásné dekorativní barevné listy. Podle zahradníků patří mezi nejprodávanější trvalky.


Přední místo v žebříčcích oblíbenosti si získala pro svou nenáročnost a barevnou škálu listů, které neutrálně doplňují kvetoucí trvalky. Pěstujeme v polostínu až stínu v dobře propustné vlhké půdě bohaté na živiny. Bohyška má bílo-fialkový květ, zelené středně velké listy s bílo. Drobnejšie druhy a kultivary sa hodia aj na skalky.


Ak máme urastenejšie kultivary, je lepšie nepresádzať ich, pretože do väčšej veľkosti nám narastú až za viac rokov. Keď kvitnú funkie, teda rod Hosta. Nájdu sa tieto nielen listom okrasné druhy aj u vás v záhrade?


Dokážu byť veľmi výrazné a elegantné, čo. Bohyšky se dají kombinovat s mnoha dalšími rostlinnými druhy. Plné celokrajné listy vytvářejí zajímavý kontrast s dlanitě dělenými listy čemeřic, s vějíři kapradinových listů, také s čárkovitými listy trav a trojčetnými listy srdcovek.


Dají se pěstovat na společném záhonu s kakosty, plicníky, liliemi nebo s dlužichami purpurovými. DENÍK LÁZEŇSKÉHO HOSTA 2. Kachličkový panelák mezi šachtami, podle zákona o platbě poplatku v rekreační oblasti šalamounsky označený. Niektoré druhy vydržia na slnku dlhšie ako iné, najmä tie so svetlejšími listami. Uvádzame ich niekoľko takých kultivarov.


Považujte toto ale len za odporúčanie, pretože každá lokalita a stanovište je iné. Preto dobrá rada na záver: zvoľte iné trvalky na plné slnko. Napríklad ľaliovky, z ktorých máme v našej ponuke niekoľko krásnych kultivarov. Jasně zelené listy s nažloutlým okrajem vyrůstají na dlouhých řapíkách.


Jejich listy projasňují stinné kouty širokou škálou zelených tónů, od té nejtemnější „brčálové“ až po světlou žlutozelenou. Odkvetlá květenství vytvářejí dekorativní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky