pátek 22. března 2019

Nenáročné skalničky

Vorkasserabatt ab 1€. Spojení této nenáročné a mimořádně efektní skalničky s kameny je vskutku skvostné (dokonce i kvete drobnými bílými květy). Rozmnožují se dělením trsů brzy na jaře nebo řízkováním. Je vždy lepší vysazovat je s kořenovým balem.


Skalničky mají různé nejen půdní, ale i světelné nároky.

Pro nenáročné druhy stačí vzít obyčejnou hlínu ze zahrady smíchanou s pískem nebo jemným pískem. Důležité je i pH, protože většina skalniček vyžaduje zásaditou půdu. Nenáročné skalničky najdou uplatnění nejen v samotném alpiniu, ale můžeme je používat na různé obruby, jako předsadbu trvalkových rabat, pro výsadbu mís,. Hledat v článcích: nenáročné skalničky.


Jelikož nemají období květu tak dlouhé, musíme druhy šikovně sesazovat k sobě, aby byly hezké po celou sezónu. Na předzahrádku jsme nedávno nasadili tůje a kolem dali mulčovací kůru. Rozhodla jsem se fádní řadu stromků oživit skupinkou větších kamenů, které.


Nevyžadujú pravidelnú zálievku a hnojenie a dokážu prekonať aj dlhšie obdobie sucha.

Mezi rozchodníky najdeme plazivé skalničky vysoké sotva pár centimetrů i statné zahradní trvalky šplhající až do výšky jednoho metru. Malé trvalky a skalničky se hodí do skalek, trvalkových lemů, mezi kameny, do sesazených koryt a nádob, speciální podmínky vyžadují alpinky. Nenáročné na pestovanie, odolné a pripravené skrášľovať vašu záhradu svojimi kvetmi celé mesiace. Predstavujeme vám krásnych rastlín, ktoré kvitnú od jari až do jesene. Skalky, skalničky , čarověníky.


Na stálezelených skalničkách je kouzelné, že vypadají krásně i po odkvětu. Navíc nebývají náročné na pěstování a pohled na ně hřeje u srdce po. Klasické skalničky totiž pocházejí z nejrůznějších přírodních podmínek a světadílů, ale většina z nich se natolik dobře aklimatizuje na odlišné podmínky tak, že jejich pěstování je poměrně snadné.


Zväčša ide o pôdopokryvné trvalky, ktoré sa rýchlo rozrastajú, a tak efektne vyplnia medzery medzi kameňmi. Sukulenty jsou nenáročné a téměř bezúdržbové rostliny. Teplomilné i mrazuvzdorné sukulenty a kaktusy překvapí svými rozmanitými tvary, barvami a květy.


Pokud je u netřesku, rozchodníku, jovibarby, skalničky nebo sukulentu uvedeno Na za. Pôsobivé sú trváce železníky (Verbena) či nenáročné kotúče (Eryngium). Exotika jesene V neskorom lete a na jeseň by v kvetinovom záhone nemala chýbať nádherná veternica japonská (Anemone hupehensis). Chceme oživit slunnou skalku, na které kvůli suchu a slunečnímu úpalu přes léto „klasické“ skalničky nevydrží? Pak jsou pro nás tou nejlepší volbou rozchodníky.


Velmi oblíbené jsou zakrslé rostliny z alpských horských oblastí, které jsou velmi nenáročné a vydrží na zahrádce několik let.

Obľúbené, krásne a nenáročné skalničky sú napríklad delospermy. Na výber je dnes už množstvo odrôd so žiarivými kvetmi - ružovými, oranžovými, žltými, kombinované i mnohých odtieňov. Delospermy milujú slnko a bez problémov prezimujú až do - °C. Tarice (Alyssum saxatile) sú žiarivožlté kvitnúce skalničky , ktoré môžete nájsť aj vo voľnej prírode.


Sú absolútne pestovateľsky nenáročné (ich pestovanie zvládne aj začiatočník) a dlhoveké. Vytvárajú ružicu striebristých podlhovastých listov, kvety sa na nich objavujú v apríli a máji (rastlina je v čase kvitnutia vysoká asi cm). Kultivar ’Compactum‘ sa.


Jistě má každá svou oblíbenou rostlinu, třeba u. V naší nabídce najdete pokryvné trvalky, vysoké záhonové trvalky, skalničky , rostliny na střešní zahrady, okrasné traviny, kapradiny a drobné dřeviny. Z celoroční nabídky od domácích i zahraničních pěstitelů můžete vybírat jak malé. Druhy, které tolerují zahradu, jsou obecně nenáročné a poskytují řadu rozkošných květin. Specialisté na alpinky zajišťují extrémně volný odvod půdy a ochranu před nadměrně vlhkým zimním počasím.


Zajistěte také dostatek slunce a vlhkou, kyselou půdu. Typický je pre ne nižší vzrast. Mnohé skalničky sa dajú pestovať aj bez skalky v záhrade na miniskalkách v kamenných korytách a nádobách na rastliny na balkóne či terase.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky