pátek 22. února 2019

Rostlina pepino

Jetzt viele Markenprodukte im Sale! Ab 50€ portofrei, 48h-Versan Tage Retoure, über Mio. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Stévie sladká – Stevia rebaudiana.


Autor: Archiv ireceptar. Názory na chuť tohoto ovoce se různí.

Většinou je přirovnávána k chuti cukrového melounu, najdou se však i tací, kteří tvrdí, že chutnají jako velmi zralé hrušky. Plody této rostliny váží cca kg a jsou zajímavě sladké chuti. Pepino je bujná a rychle rostoucí rostlina. Deshalb wird sie auch Melonenbirne genannt.


Vorankündigung: Das Peppino bleibt am 15. Wir bitten um Verständnis! Für Kinder unter Jahren muss ein Nachweis erbracht werden ( Krankenkarte ) keine Ausnahme.


Původ má tato teplomilná rostlina v Jižní Americe a právě nároky na půdu a prostředí se v mnohém liší od našich tradičních plodin.

Exotická rostlina, pocházející pravděpodobně z oblasti Peru a Kolumbie, kde je známá jako cachuma (kačuma), představuje spojení krásy a užitku. Velký zájem o tuto rostlinu se objevil v 80. Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden. Spolehlivě přezimuje v bytě, teplota v místnosti však nemá klesnout pod °C.


I přes zimu proto bude vyžadovat zálivku. Chuť jeho plodů je velmi zvláštní něco mezi kiwi, hruškou a melounem. Jak rostlina pepino doma.


V naší klimatické zóně se vždy nedostává kvalitních semen. Zkušení zahradníci tvrdí, že pepino , když je pěstováno ze semen, se nakonec okouzlí později než výhonky z řízků doma. Pokud byste zvolili příliš malý květináč, rostlina by nemusela vykvést, neboť by neměla. Přeji Vám mnoho úspěchů v pěstování.


Pojmenování pepino dostala rostlina ve Španělsku, kde se tohle slovo používá pro označení salátové okurky. Rostlina plodí šťavnaté plody podobné melounkům. Keřík je krásný v závěsných květináčích, zvláště když jsou ověšeny zlatožlutými plody. A přestože o okurku vůbec nejde, jméno už pepínům zůstalo.


V květináči dokonce plodí více než ve volné půdě. Kälte mit Ricosta Kinderstiefeln!

Začátkem března mírně přihnojíme a umístíme na okenní parapet. V této době můžeme odebírat řízky, které ve vodě zakoření během dnů a do května vytvoří statné sazenice, které budou ještě téhož roku plodit. První plody můžete očekávat v září a budou dozrávat až do příchodu prvních mrazíků. Před nimi je třeba rostlinu náležitě uchránit a dát do interiéru či skleníku. Hlavně nenechte rostlinu celkově přejít mrazem.


Naopak zaujalo pěstitele a konzumenty na Novém Zélandu, kde rostlinu vyšlechtili do současné podoby. Nejvíce chutná čerstvé, můžete ho dobře vychladit v lednici, pro náročnější konzumenty ještě i posypat cukrem. Výborné je ve směsi ovoce s alkoholem (bowle) nebo v podobě marmelády, smoothie. Proto je dobré tuto raritu pěstovat např.


Daří se jí tedy na místech otočených k jihu, východu nebo západu. Vhodné jsou různé terasy, zídky, balkony okení parapety. Při zamračených a studených dnech zaléváme. Každý kus kondomu je pečlivě testovaný (test vzduchový, elektronický a vodní), takže se nestane.


U nás se tato trvalka většinou pěstuje jako balkonová rostlina , její plody chutnají jako směs hrušky s banánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky