čtvrtek 28. února 2019

Chov japonských křepelek

KŘEPELKA JAPONSKÁ – CHOVEJTE KŘEPELKY ! Jmenuji se Vítězslav Kanclíř a jsem chovatelem japonských křepelek. Moji snahou je propagovat chov křepelek a. Chov rodičovského hejna masného typu se od chovu nosných křepelek příliš neliší. O křepelkách japonských toho najdete hodně, existuje literatura, na internetu najdete stránky chovatelů a prodejců.


V tomto článku bych popsat spíše.

Domácí chov křepelek na snůšku vajec Slepice (křepelky) poznáte podle světle hnědého peří s černými skvrnami na krku a na hrudi. Na rozdíl od kohoutka (křepelky), který je charakteristický hnědě rezavým peřím na krku a prsou. Napsala jsem pro vás knihu, která bude vaším průvodcem při chovu křepelek. Kniha je brožovaná, obsahuje 1stran plných informací a zkušeností z mého chovu.


Chov křepelek japonských nosných doporučuji lidem, kteří nemají kvůli prostoru možnost držet slepice. Křepelkám k životu stačí voliéra,“ říká Ladislav Novák. Plemena japonských křepelek.


Křepelky se chovají v jednom plemeni, vybírat můžeme ze dvou typů: 1. Nosné křepelky, snesou průměrně 3vajec o průměrné hmotnosti g, snáška začíná ve věku týdnů, hmotnost samiček je 2g, samečků 2g.

Jsme farma, která se zabývá produkcí japonských nosných a masných křepelek a jejich vajec. Odchov křepelek Po vylíhnutí a řádném osušení kuřátek ještě v líhni je přenesu do odchovny. U divoce zbarvených křepelek můžeme samičku od samečka odlišit podle kresby prsou.


Samička má prsa tečkovaná, sameček jednobarevná. Většina Japonských křepelek začíná snášet již v 6-týdnu života. Váha vajíček se pohybuje okolo 12-ti gramů , může být i více. Křepelky mají v dospělosti kolem 1-1gr , ale já mám v chovu i jedince , kteří mají i 4gramů a snášejí 16-ti až 20ti gramová vajíčka. Klece vyrábíme a dovedeme je zaslat po ČR a na Slovensko.


Chov japonských křepelek je stále oblíbenější. Křepelky jsou malé, jejich vajíčka zdravá a chutná, chov navíc není nijak náročný a zvládne ho i začínající chovatel. Stačí velká voliéra, zdravé křepelky a kvalitní krmení. Unbeatable Earns GOLDEN BUZZER From Dwyane Wade! I když je chov křepelek japonských ve světě oblíbený a dosti hojný, u nás v ČR toho o tomto druhu víme pořád velmi málo.


Mnoho lidí zastává názor, že křepelčí vejce jsou příliš malé a že nestojí za to je loupat. Křepelka samotná se nám zdá malinká a vykuchat ji, je pro nás zbytečně moc práce. A proto tedy většina lidí o chovu křepelek japonských. Rozdíl plochy je hlavně kvůli hmotnosti křepelek.


Nosné vážný kolem 150g a masný typ přibližně 300g.

Nezapomeňte také na to, že dno klece by mělo být tvořeno roštem o průměru ok 1xcm. Výška klece zhruba cm. VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v. Praha Uhříněves CERTIFIKOVANÁ METODIKA Odchov a chov japonských křepelek masného typu Autor RNDr.


Odchov mladých křepelek Jelikož mají křepelky potlačený pud kvokavosti, mláďata samy nevysedí a vejce je nutno svěřit líhni na dobu 18. Optimální teplota je 35-38° C prvních dní, s tím, že se vejce 3x denně otáčí, další dny se snižuje na 32- 35° C, a otáčení se neprovádí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky