úterý 26. února 2019

Kanadská borůvka rubel

Borůvka obsahuje mnoho vitamínů (vitamíny). Abyste dosáhli většího efektu kyselého prostředí, můžete jámu vystlat fólií, která chrání substrát před vlivy z okolní půdy, nebo do země zapustit betonovou skruž, kterou vyplníte připraveným substrátem. Novinka Nová, netradiční borůvka s úžasnými plody malinově růžové barvy a vynikající chuti. Vzhledem k tomu, že v minulých dnech bylo deštivé počasí, myslím si, že borůvka bude vodou dobře zásobena a že ani nepozná, že změnila své trvalé bydliště. Dřevený popel na borůvku určitě nepoužívejte, obsahuje většinou hodně vápníku, který borůvky nemají v oblibě.


Goldtraube je odrůda kanadské borův.

Pozdní kanadská borůvka s vysokou plodností. Plody jsou středně velké, lehce zploštělé. Chuťové sladké, aromatické. Dorůstá do výšky 5-m. Kvete v průběhu května až června.


Netvoří zával (kalus) a tudíž nedokáže zacelit rány. Proto při řezu používejte opravdu ostré nástroje a neřežte na větevní kroužek jako např. U borůvek je vhodné ponechat patku.

Velmi odolná na mráz, podobně jako pozdní odrůda Rubel nejvíce připomíná chuť lesních borůvek. North Country - vysoká mrazuvzdornost,až do -4 snese i horší půdu, nádherné bílo červené zbarvení listů na podzim = velmi dekorativní keř. Tento pin objevil(a) Jana Bikoko.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Záněty močových cest a léčba, Kanadské borůvky a zdraví, Kanadské borůvky, Kdy stříhat kanadské borůvky, Hubnoucí elixír z rostlin, Vliv. Stredne skorá spoľahlivo rodiaca odroda so sladkými, aromatickými plodmi.


Na jeden keř budete potřebovat minimálně l zeminy. Doporučuje se čistá vrchovištní rašelina, která je přirozeným prostředím pro borůvky. První dva roky pak není nutné borůvky hnojit.


STANDARD - Rostliny této kategorie jsou 1. Blluegold je pozdnější mrazuvzdorná odrůda, nenáročná na pěstování, dorůstá do výšky 1cm. Plodí v hroznech, plody jsou středně velké, jasně modré. Kanadská borůvka : Nazývá se také zahradní, hroznovitá či americká.


Správný název je ale borůvka chocholičnatá (Vaccinium corymbosum). Rubel Blueberry - Vaccinium corymbosum Consistent crop each year, up to pounds Native northern highbush blueberry Small, full-flavore tart, antioxidant-rich. Její nevýhodou je, že plodí až po několika letech a že má větší nároky na půdu (co do její kyselosti).


Zajímavostí je růžová borůvka Pink Lemonade.

Má kompaktnější, užší vzrůst, dosahuje výšky do metru. Plody mají atraktivní růžovou barvu a výbornou, sladkou chuť, která připomíná mix borůvek s kapkou citronu. Sklízí se ve druhé polovině srpna až září, plodí velmi dlouho a postupně.


Je tedy vhodné rostliny v těchto kritických situacích stínit (i popálená kanadská borůvka však další rok většinou opět obrazí). Dalším kritickým obdobím, kdy nesmíme šetřit vodou, je srpen. Hnojit je můžeme jen kyselými bezchlorovými hnojivy (síranové formy draselných a dusíkatých hnojiv, superfosfáty), a to brzy na jaře, při tvorbě poupat a po odkvětu.


RUBEL - veľmi stará stredne neskorá odroda, ktorá si zaslúži pozornosť pretože má najvyšší obsah antioxidantov spomedzi odrôd čučoriedok. Vytvára vzrastné kry dorastajúce do výšky m. Veľmi mrazuvzdorná a pomerne úrodná odroda s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky