pátek 22. února 2019

Jak správně pěstovat orchideje

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. Jak pro epifytické, tak pro terestrické orchideje platí, že potřebují hodně světla, ale nikoli přímé sluneční paprsky. Ideální je proto východní či západní okno, na jižně orientovaném je třeba je přistínit. Mírní ranní či večerní slunce orchidejím neublíží, ale ostré polední jim doslova spaluje listy.


Místo, kde se jim dostane co nejvíce rozptýleného světla, je ideální. Podle toho vybíráme i vhodnou nádobu a pěstební substrát. Jak pěstovat hyacint: Voňavé květy vám zpříjemní jaro i zimu. Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám.


Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Počínaje tropy, subtropy až po mírné pásmo, kde mrzne.


Orchideje rostou ve všech částech světa. Ano, i u nás rostou některé druhy orchidejí a je úžas je pozorovat, když na ně narazíte při procházce. Jak správně pečovat o orchidej?


Tato rostlina nevyžaduje klasickou půdu, ale speciální. Nadšenci je pěstují, fascinování jejich čistou elegancí, a ostatní je často používají do korsáží na šaty a obleky, nebo jako živý náramek pro zvláštní příležitosti a os. Přesný návo jak pěstovat orchidej Phalaenopsis Autor: Archiv autora Krása orchidejí je téměř nedotknutelná, jsou něžné, okázalé, a pokud je někomu darujeme, ať již v kytici, nebo v květináči, vyjadřujeme jimi bezmeznou náklonnost. Jak tyto exotické rostliny pěstovat, jaký druh orchidejí pro pěstování zvolit, vám poradí následující řádky.


Většina orchidejí totiž roste epifyticky přichycená na kůře stromů, takže jim tyto podmínky vůbec nevadí. Po přesazení rostliny asi osm týdnů nehnojte. Budete-li je tedy mít kupříkladu na okně v koupelně, budou spokojené. Dříve patřily k druhům, jež nemohl pěstovat každý.


Dnes už jsou ale na trhu běžně k dostání druhy, které nepotřebují ani skleník, ani odbornou péči. Pokud znáte základní nároky orchidejí, není péče o ně nikterak složitá. Jak orchideje správně zalévat Dle nároků na zálivku dělíme orchideje na ty, které před vydatnou zálivkou musí řádně uschnout např.


Dendrobium , Oncidium (epifyty) a na ty, jimž substrát v oblasti kořenů musí jen mírně oschnout ( Paphiopedilum ). Nejvhodnějším obdobím je jaro, ale přesazovat můžeme jen rostliny, které nekvetou. Použijete-li běžný obalový květináč, umístěte na jeho dno malý rošt, na němž bude průhledný kořenáč s orchidejí stát. Mohou růst venku i jako pokojové rostliny, ale jejich pěstování je poměrně náročné i pro zkušené zahradníky. Jak vypadají orchideje - nejsou stejné?


Jsou orchideje cizopasné? Velmi dlouhé kořeny zkrátíme o třetinu. V tropech, kde je jejich přirozený výskyt, také rostou zastíněny ostatními rostlinami, proto je nenechávejte na oknech, která vedou na jižní stranu. Pro množení řízky se používají staré dlouhé stonky, vedlejší výhony nebo odkvetlé stvoly. Někdy však mají špatné podmínky a nekvetou.


Víte, jak se o ně správně starat? Dbejte však na to, abyste rostliny nevystavovali přímému slunci. Pokud o ně správně pečujeme, odmění se nám nádhernými květy. Existuje několik druhů orchidejí.


Jak je pěstovat doma Světlo - orchideje jsou ze své domoviny zvyklé na to, že se délka dne nemění a je jim dopřáno až hodin denního světla. V našich podmínkách je délka dne během roku nepravidelná, proto je nutné rostliny umístit na okenní parapet orientovaný na jih nebo na východ (na západním okně hrozí popálení).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky