pátek 22. února 2019

Zavařování malin

Maliny jsou velmi chutné a aromatické ovoce. I zavařeniny z nich jsou ve velké oblibě pro svoji vynikající chuť a vůni. Je to výborné, šťavnaté, sladké a aromatické ovoce. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé,. A naše recepty rozhodně jednoduché a ověřené jsou.


Z malin se připravují výborné kompoty sirupy, dřeně, džemy, nápoje a také malinové víno s výbornou chutí a nádhernou barvou.

Ovoce očistíme do stopek a vložíme do velkého hrnce. Přisypeme JamFix promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou. Povaříme asi minut a. Z ostružin i malin připravíme skvělé marmelády, džemy i rosoly, stejně tak je z nich výborný sirup, mošt nebo domácí víno. Toto ovoce složené z malých kuliček je velmi krásnou ozdobou nejrůznějších zmrzlinových pohárů i míchaných koktejlů a dají se z něj připravit lahodné ovocné dřeně.


Tak tady máte univerzální návod. A nastupuje čas velkých plodů, které je potřeba zamrazit a zavařit pro časy příští. K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené.

Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Náš tip: Pokud vám vadí drobné pecičky z malin , které často uvíznou v zubech,. Více receptů na domácí zavařování , ale i na pochoutky z grilu, ovocné knedlíky a celou řadu dalších dobrot, najdete v červencovém čísle časopisu. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Při každém zpracování hroznů musíte začít důkladným očištěním bobulí. Na kompot se snažte vybírat co možná nejlepší kousky, ostatní můžete nechat na snědení. Když budete mít hrozny očištěné a roztříděné, připravte si nálev: na litr vody použijte 3g cukru. Hrozny napěchujte do zavařovacích lahví, zalijte nálevem a začněte sterilovat.


Snadná meruňková zavařenina. Tipy a triky, které se budou hodit. Slupka se při vaření nechává proto, že obsahuje hodně pektinu, který pyré hezky zahustí, ale pro citlivější děti ji můžete odstranit už p. Zavařování snadno a rychle! Jak zavařovat jablka v troubě Je určitě výhodné mít po celý rok k dispozici strouhaná jablíčka na štrúdl, koláč či jiné dezerty. S ovocem se dá kouzlit tak, abyste si různé dobroty mohli vychutnávat i mimo letní sezónu.


Milovníci pikantních chutí mohou džem ozvláštnit špetkou chilli. Dětem zase do něj pro změnu můžete do skleniček přidat kousky nalámané bílé čokolády. Očištěné maliny nasypeme do hrnce a bez podlití je rozvaříme.

Komu zrníčka nevadí, nemusí směs pasírovat. Přidáme 1g cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání minut povaříme.


Zpracování malin na marmeládu a sirup Budeme mít letos asi větší množství malin, jak je zpracovat na marmeládu ? Dříve jsem jen celé rozvařila, mixla, přidala cukr, Gelfix nebo jiný prostředek, ale letos bych moc ráda marmeládu bez malinových semínek a nevím jak na to. Rada pro moderní zavařování: univerzální poměr neexistuje. Ochutnávejte, a když vám bude chutnat, tak je tam cukru tak akorát :) Jen myslete na to, že cukr je pro marmelády přirozený konzervant , tak kdybyste chtěli zkusit zavařovat úplně bez cukru (jde to), jen myslete na to, že je třeba přidat jiný konzervant. Současný trh nabízí odrůdy žlutých, červených a fialových malin , od jednouplodících až po remontantní.


Velkou úrodu však sklidí jen ten, kdo ví, jak se o keře postarat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky