pondělí 25. února 2019

Udírna návod

Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete. Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu.


Pro obložení základní kostry se hodí smrková prkna a smrkové palubky. Pro někoho samozřejmost, pro někoho zbytečnost. Materiál na rošt vybírejte také pečlivě, už proto, aby při uzení mladý proutek neshořel.

Volit můžete jak udírnu plechovou, tak třeba udírnu vyrobenou ryze ze dřeva, anebo udírnu zděnou. Každá z nich má své výhody. Podívejme se tedy na jednotlivé náležitosti, které by měla udírna mít.


Vnitřek mám obložený šamotovými deskami. Udírnu dřevem vykládat nebudu. Z čeho udírnu postavit - zděná udírna, dřevěná udírna, udírna ze ztraceného bednění. Návod jak postavit udírnu.


Stavba udírny - topeniště, kouřovo udírna.

Na to se nás často ptáte, a proto jsme pro vás připravili několik informací a doporučení o stavbě domácí udírny. Skříňová domácí udírna – návod na stavbu. Mezi nejběžnější a nejužívanější typy v tuzemských domácnostech patří udírna, která se nazývá skříňová. Je možné postavit ji z různých materiálů, převažují ale cihly, plech a dřevo. Nejedná se však o novodobý vynález, lidé upravovali maso podobným způsobem již odpradávna.


Wooden Smokehouse by Metal Works - BBQ, Camping Stove - 1 Handmade! Wędzarnia Ogrodowa Drewniana. Jsou zde uvedeny i kontakty na záruční opravny a servis udírny. Přinášíme vám návod na stavbu udírny, kterou sami jistě zvládnete. Domácí udírna dokáže vše, co nestačí udělat klasický gril nebo zahradní pec.


Rozšíří vám obzory a možnosti přípravy různých dobrot a pochutin. Může být nepřehlédnutelnou ozdobou vaší zahrady , přístřešku či dvora. BRADLEY SMOKER UDÍRNA NÁVOD K OBSLUZE Revoluční přenosná udírna s extra technologii pro domácnost nejlepších kuchařůza zajímavé ceny Jedná se o. Topeniště udírny a udírna samotná jsou od sebe odděleny kouřovodem, ten je k topeništi a udírně připojen na zazdění vývod který vytvoří delatační mezeru mezi šamotem a kouřovodem. Dopřejte si voňavé maso nebo sýr z vlastní zahradní udírny. Vlastní uzené maso, ryby nebo sýry povýší pohoštění přátel na další úroveň.


Celá udírna je obvykle zastřešená.

Se střechou si můžete „vyhrát“. Je-li udírna v klasickém českém stylu „kapličky“, je vhodné završit ji minikrovem s pálenou střešní krytinou. Ale fantazii se meze nekladou a můžete postavit i obezděnou udírnu ve středomořském stylu, inspirovanou tradiční venkovní pecí. Není nad to, když je člověk šikovný a umí si sám něco postavit. A když o tom natočí ještě hezké video, pak je to nádhera.


Pro skromnější využití je pak vhodná dřevěná udírna, která se hodí i na uzení menšího množství ryb, masa, klobásek. V případě této udírny tvoří udicí komoru jednoduchá bedna. Můžete spotřebovat více dřeva a uzení může trvat déle. Na druhou stranu si ji lze zhotovit podle vlastních představ a jistě budete mít z jejího používání příjemný pocit. Nejprve začněte s betonovými základy.


Ty udělejte dostatečně velké. Připravte si výkop pro ohniště, kouřovod a udírnu. Ohniště postavte z kvalitních cihel. Zevnitř ho vyzděte šamotovými cihlami a osaďte. Oleander - pestovanie Oleandrov Oleander mám rada, lebo počas celého leta dodáva svojimi bohato kvitnúcimi kvetmi záhrade.


Klenba je dokončená a dvířka zazděné. V prostoru ohniště je vidět podepření stropu za klenbou. Tradice udíren vlastně začala od ohniště. Jednoduše jsme přišli na to, že maso je mnohem chutnější, pokud jej nepřipravujeme přímo na ohni, ale v kouři. Samotná udírna je ve své podstatě krabice z prken.


Důležité však je myslet na to, že se jedná o čisté dřevo bez jakéhokoliv nátěru a impregnace. K tomuto základu patří topeniště, které může mít různé podoby, od obyčejné díry v zemi až po vybetonované či cihlami vyložené. Samozřejmostí je také kouřovod mezi ohništěm a dřevěnou udírnou, který musí být bezpečně odizolován.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky