čtvrtek 21. února 2019

Domácí postřik na molice

Rostliny mohou být na první pohled zdravé, ale škůdci se mohou skrývat pod záhyby listů. Ať už se jedná o svilušky, molice , mšice, třásněnky nebo červce, vše je to savý hmyz, který z rostlin saje buněčnou šťávu. Následkem toho rostlinám schnou listy a může uhynout i rostlina celá. Nicméně, správně vybraný postřik na molice je potřeba několikrát opakovat.


Protože zabírá jen na živé jedince, a nikoli na vajíčka, přičemž živé molice mají třídenní dobu líhnutí. Postřik z vajglů: Nikotin má na mšice i jiné škůdce toxické účinky.

Pokud je vaše domácnost aspoň zčásti kuřácká, nevyhazujte cigaretové nedopalky do koše. Vyrobte si jednoduchý postřik tak, že ve vodě vyvaříte vajgly. Postřik pak pomocí rozprašovače nanášejte na rostliny i spodní strany listů, dokud se mšic nezbavíte. Jako postřik je účinný také roztok z málo známého neemového oleje.


Molice sa častejšie vyskytujú na rastlinách obklopených burinou, a tiež na rastlinách, ktoré často prelievame a permanentne sú vo vlhkej pôde. Skvelým tipom ako odhaliť prítomnosť molice v počiatočnom štádiu, je používať lepice dosky. Existuje celá řada receptů na postřiky na mšice.


Některé fungují lépe, jiné méně.

Záleží na tom, jak dobře si postřik namícháte a jak moc jsou rostliny mšicemi napadené. Důležité je postřiky aplikovat pravidelně, nejlépe jednou týdně, protože mšice se velmi rychle množí. Domů domácí postřik na mšice domácí postřik na mšice. Jak pečovat o rostliny na zahradě?


Vzhledem k tomu, že už jsou teď dny o mnoho teplejší, stejně tak noci, nastává čas, kdy bude vaše zahrada potřebovat více péče,. Molice je hmyz o velikost mm, žlutavé barvy, jehož křídla jsou pokryta bílými voskovými šupinkami. Dospělci i nymfy škodí sáním na spodní straně listu, kde také můžeme najít vajíčka molic, která mají černou barvu. Nejvíce se jim líbí ve sklenících či fóliovnících.


Na louce najdeme rostlinu řeřišnici luční, které se lidově říká slepička. Kytici, kterou natrháme, trochu posekáme a necháme vylouhovat v pěti listrech vody na slunci celý den a noc. Ráno nezředěným nálevem potíráme štětcem shluky mšic krvavých, vyskytujících se převážně na jabloních. Jak na mšice – domácí postřiky Mšice dokážou znepříjemnit život každému milovníkovi rostlin. Nejdřív se jich objeví pár, kterých si možná ani nevšimneme a najednou máme obsypané všechny květinky, které nejenže vypadají ošklivě, ale navíc velmi rychle začínají chřadnout.


Pupária molice bavlníkové, parazitovaná vosičkou jsou jantarová, na rozdíl od černých parazitovaných pupárií molice skleníkové. Tyto problémy v ochraně proti molici bavlníkové způsobují, že pokud se ve skleníku rozmnoží, lze se jí zcela zbavit jen obtížně. Několik typů na přípravu domácích postřiků proti škodlivému hmyzu.


Kopřiva dvoudomá - postřik na mšice, molice.

Na zahradě nebo na louce si natrháme. Jak vyrobit postřik na mšice bez chemie – snadné způsoby Chemické postřiky na mšice jsou drahé a neprospívají zdraví, ani životnímu prostředí. Možností, jak vyrobit postřik na mšice bez chemie, je celá řada. Nejjednodušší domácí postřik na mšice pak vyrobíte z obyčejného jaru.


Kvůli jaru jako hlavní složce vhodný spíše jen na mšice na pokojových květinách. Mám každý rok růže a kopretiny doslova obalené mšicemi. Někdo mi radil vysadit okolo levandule, ale to není účinné, mšice neodežene.


Postřik na molice Molice (Aleyrodidae) silně poškozují rostliny tím způsobem, že je sají a přenášejí až různých virů. Jejich tělo je žlutavé, je pokryto bílými voskovými šupinkami a dorůstají do velikosti – mm. Jedná se o okřídlený hmyz, který má dvě křídla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky