pátek 22. února 2019

Ibišek súdánský

Květy Ibišku obsahují minerály a vitaminy, včetně vitaminu C. Flavonoidy z ibišku súdánského mají silný ochranný účinek na kapilární strukturu (pomáhají zpevňovat stěnu cév). Dle tradičního lidového léčitelství ibišek harmonizuje především ledviny, močový měchýř, plíce, srdce a slezinu , čímž pomáhá řešit problémy vztahující se k nedostatečné funkci těchto orgánů. Ibišek sudánský - prodej, pěstování.


Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku.

Jsou to dřeviny i byliny s nápadnými květy, rozšířené v tropech a subtropech celého světa. Některé druhy jsou využívány jako okrasné rostliny, dále jako potravina – ibišek syrský, ibiškovec jedlý, v textilním průmyslu či truhlářství. Tam si ho zamilovali samotní faraonové. Byl využíván jako okrasný keř a zároveň užitková rostlina. Těm se také svými růžovými květy nejvíc podobá.


Jeho pravděpodobnou pravlastí je západní Afrika. V našich podmínkách jej známe především z ovocných čajů, kde se vyznačuje lehce nakyslou chutí. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a.

My ho známe většinou z různých ovocných čajů. Súdánský ibišek je známý také jako antioxidant. Antioxidanty mají obecně schopnost snižovat vznik kyslíkových radikálů, nebo je převádějí do nereaktivních stavů.


Dále karkade udržuje normální respirační zdraví, má vliv na střevní zdraví. Ovlivňuje střevní peristaltiku (pohyby střev). Lodyhy mají červenou barvu. Rostou především v Asii a. Listy jsou sytě zelené a jsou protkány červenou žilní stěnou.


Kvete bílou barvou s červeným středem. Kalich má dužnatý charakter a je sytě červený. Stejně tak jsou červené i jeho plody, které obsahují semena.


Dorůstá výšky přibližně dva metry. Karkade - súdánský ibišek. Existuje však mnoho jeho druhů – od těch okrasných až po ty, co jsou zkrátka k sežrání. Stejný název má egyptský národní čaj, který se.


IBIŠEK SÚDÁNSKÝ - Hibiscus sabdariffa.

Užíváním karkade dosáhneme celkového osvěžení těla. Hraje roli v odvodnění organismu. Jeho léčivý květ se používá v sušené formě, jako osvěžující čaj nebo nápoj nakyslé chuti. Ibiškový květ se používá jako náhrada kávy nebo jako čaj s léčivými účinky.


Ve své domovině rostlina dosahuje výšky dvou až čtyř metrů. Je vhodný při horečkách, vnitřním přehřátí a při zvýšeném pocení. Jednu takovou domácí limonádu doporučuji ochutnat v mexické restauraci Fosil.


Na celém světě můžeme potkat na dvě stě druhů ibišků a to především v Indii, Číně a tropické Africe. Ibišky jsou stálezelené a opadavé keře, polokeře, ale i stromy a byliny se střídavými listy. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Obsahuje velké množství vitamínů a má protizánětlivé a antioxidační účinky.


K léčebným účelům se používá celá rostlinka, i když je pravdou, že květy jsou používány nejvíce. Právě z tohoto květu pochází náš ibiškový čaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky