čtvrtek 28. března 2019

Hortenzie latnatá pěstování

Nur solange der Vorrat reicht! Angebote für diese Saison! Das erfolgreiche Internetportal preis. Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1. Tato rostlina dorůstá výšky až metrů (v závislosti na kultivaru).


Nové hybridy už nejsou tak vyhraněné ke kyselosti půdy a přizpůsobí se i běžné zahradní zemině (když jim ale přidáte rašelinu, budou spokojenější).

Od klasické hortenzie se liší hlavně svými květy. Hortenzie - druhy a pěstování. Květy jsou bílé, růžové, červené až fialové. Rostliny této kategorie jsou 1. DE LUXE - Do této kategorie patří speciálně vybrané kusy, kt. Kdyby přece jen trochu omrzla, stačí v březnu větvičky seříznout, jak je popsáno výše.


Podobně jako hortenzie velkolistá i tato vytváří mohutná kulovitá květenství, přesto se v mnohém liší. Barevná škála se soustředí na čistě bílou a mírně nazelenalou, v čem se ale úplně liší, jsou podmínky pěstování. Snese i plné slunce, lépe si poradí s nízkými teplotami i hlubokým řezem, díky kterému jsou lépe stabilní její mohutné květy.

I když její pěstování nepatří mezi zrovna nejsnazší, nádherné květenství za tu námahu jistě stojí. Online kaufen bei Gärtner Pötschke! Ať již sáhnete po formě keře, stromku, nebo po popínavé variantě, hortenzie Vás odmění překrásným kulovitým, či půlkulovitým květenstvím, které později můžete využít třeba do suchých vazeb.


Prosíme, věnujte zvýšenou pozornost informacím o. Vysazují se často s rododendrony a azalkami, protože mají podobné nároky na pěstování, ale hortenzie nejsou tak náročné. Velké listy jsou vejčité, bílé květy jsou sestaveny ve velkých kuželovitých latách, po odkvětu zrůžoví. Grandiflora ( hortenzie latnatá )-dorůstá výšky od 1do 2cm. Kvete od července do srpna. Dobře roste ve společnosti kvetoucích trvalek a stálezelených keřů.


Barevně se kombinuje s kapraďorosty nebo bohyškami. Její soukvětí kulovitého tvaru má bílou až tmavě fialovou barvu. Nejvhodnější pro pěstování v nádobách je hortenzie latnatá, která kvete od srpna až do příchodu mrazů.


Snadno ji rozpoznáte i podle květních kuželů, které dosahují až. Seřízneme je hluboce až nad prvním párem pupenů. Vzhledem k tomu, že kvetou na mladých výhoncích je tento řez nutný. U popínavých hortenzií na jaře odstraníme jen to, co je uschlé. Má ráda teplo a ve vyšších polohách vyžaduje přikrytí.


Je krásným doplňkem zahrady či terasy.

Preisvergleich App zum Download! Když výhony zmrznou, obvykle z kořenů vyrazí nové a od jara do podzimu docela pěkně zesílí. Na těch by měly být květy až o rok později.


Tip Akce, slevy, výprodeje Potřeby a vybavení pro dům, byt, hobby a zahradu. Je-li přesto řez nezbytný, pokvetou v příštím roce jen málo. U nás se na zahradách nejvíce pěstují hortenzie stromečkovitá a hortenzie latnatá , populární je rovněž lijánovitě rostoucí hortenzie popínavá. Některé hortenzie si svoji slávu už vydobyly, jsou však i takové, které na svoji životní šanci teprve čekají. A právě na ně se zaměříme v tomto článku.


Tím podpoříme rozvětvení a růst nových výhonů. Jinak koncem roku, stříhejte odkvetlé výhony nad místem, kde vyrůstají ze staršího dřeva tak, že ponecháte první pár oček výhonu. U hortenzií, které tvoří květy na letošních výhonech ( hortenzie latnatá a stromečkovitá), se nemusíme bát hlubokého zpětného řezu až k zemi, který provedeme záhy po zimě.


Protože na zimu shazují listy, můžete je zazimovat v místnosti bez přístupu světla. Vzpřímený rostoucí kmen tvoří HORTENZIE LATNATÁ. Tyto hortenzie kvetou na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky