čtvrtek 11. července 2019

Chemická ochrana vinné révy

Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj malý vinohrad pro radost. Napadají i jednotlivé keře, které jsou. Chemická ochrana a plísně.


Proti plísním nejsou účinné všechny dostupné fungicidní přípravky. Kromě některých širokospektrálních kontaktních přípravků, které se používají především preventivně, jsou to hlavně speciální „protiperonosporové“ systémové přípravky.

Vybíráme z obsahu: Škůdci vinné révy Kdy vytáhnout do boje s nepřáteli révy ? Rašení révy Réva má za sebou slzení, my pěstitelé včas provedený řez. Hálčivec révový způsobuje kadeřavost listů. Tento roztoč saje na listech, výhony v důsledku toho silně zakrňují, listy jsou zkadeřené.


Ochrana vinné révy Také jste letos vysadili na zahrádce révu? Krom toho, že hrozny má snad každý rá pohled na svět krajkovím jejich listů na domě, pergole a nebo ve viničce nás činí tak nějak ušlechtilejší. Původce plstnatosti (erinózy) révy vinné.

Na horní straně čepelí listů nápadně vypouklé, různě velké a utvářené, zeleně nebo červeně zbarvené puchýře. Na spodní straně puchýřů je typický “plsťovitý”, bělavě, později béžově až hnědě zabarvený porost trichomů (erineum). Výjimečně se erineum tvoří i na horní straně čepelí listů a na. Padlí révy patří mezi choroby révy vinné. Ochrana révy vinné v ekologickém vinohradnictví před hlavními chorobami a škůdci.


Jsem začínající malopěstitel vinné révy a rád bych věděl kdy a jaké postřiky na. Každý den naši předci chodili pracovat do vinice, aniž by se obávali poškození plísní nebo padlím. Ošetření ve fázi zapojování hroznů je vhodné provést u odrůd s hustými hrozny, pokud jsou podmínky pro šíření choroby. V březnu začíná doba jarní výsadby. Ideální jsou také pro malou domácí vinici či pár keřů u jižní zdi.


Jan Piškula z Neratovic pěstuje stolní odrůdy révy vinné v Polabí, v nadmořské výšce 170–1m. Před časem popsal své zkušenosti časopisu Zahrádkář. This video is unavailable. Výchovný řez stromu, roubování, kadeřavost broskvoní, řez vinné révy - Únor, díl třetí 20.


Mezi únorové práce na ovocných stromech patří především výchovný řez, roubování, zmlazování jádrovin, ochrana před kadeřavostí broskvoní. Rozšíření révy vinné zahrnuje zejména jižní a střední Evropu, pak oblast Přední Asie, podhůří Kavkazu, Střední Asii, v menší míře i oblasti Íránu a severní Afriku.

Kulturní odrůdy se dále pěstují v mírném pásu celé zeměkoule. Peronospora révy vinné se na révě silně rozrůstá zejména k podzimu, a po suchých letech až k podzimu – a proti této invasi se réva neošetřuje. Tím si vlastně peronosporu na vinici nejen z roku do roku udržujeme, ale skutečně pěstujeme. Picurka, Venuše a Merkur jsou tzv. Všechno jsou to stolní odrůdy, tj.


Proti chorobě se především ošetřuje, pokud dojde k hromadnému poranění hroznů. Esca a Petriho choroba révy jsou neléčitelná, vysoce destruktivní onemocnění kmene, která způsobují chřadnutí a odumírání révových keřů. V minulosti byla nejvýznamnější chorobou révy na území ČR plíseň révy (původce Plasmopara viticola ). Vína z infikovaných hroznů mají nižší obsah aromatických látek, cukrů a červená vína obsahují méně barviv ( antokyanů ). BS vinařské potřeby - přední český dodavatel pro vinaře, vinohradníky a sommeliery.


Provádíme analýzu hroznů, moštů. Napadení kořenů révy vinné mšičkou révokazem vede k poruchám příjmu živin, k chřadnutí rostlin a postupnému odumírání keřů, které se v nově postižených oblastech projevuje ohniskovitě, přičemž ve středu ohnisek již může být réva uhynulá, zatímco na okrajích se napadení teprve začíná projevovat. Hydropneumatické nebo pneumatické provedení.


Má vynikající účinnost a působí rychle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky