pátek 21. června 2019

Křemičitý písek do trávníku

Provzdušňování trávníku je intenzivnější proces – do jednoho metru čtverečního trávníku se udělají stovky děr (vidlemi, speciálními stroji či dokonce sandály s bodci) Cílem je narušit homogenitu trávníku a pustit ke kořenům vzduch. I zde je doporučeno zkombinovat proces s pískováním. Aerifikace je ideální pro velmi namáhané trávníky (typicky třeba fotbalová hřiště).


Křemičitý písek do trávníků a umělých povrchů se typicky aplikuje na syntetická tenisová, volejbalová a víceúčelová hřiště. Rozsyp se však také provádí pro zpevnění a dosažení ideálně rovných a zdravých přírodních trávnatých ploch fotbalových či golfových hřišť.

Je to spíš na diskuzi KDE SEHNAT PÍSEK, ale tu jsem tu nenašel, proto to připojuji sem. Osobně jsem našel asi již zmiňovaný sklopisek. Bohužel to mám skoro 2km - závidím všem v blízkosti. Křemičitý písek bílý - sušený, frakce 5-Písek pro odlehčení a zvýšení nasákavosti vegetační vrstvy Podle posledních poznatků je velmi důležité, aby písek neobsahoval zrna menší než mm.


V opačném případě dochází ještě k většímu utemování vegetační vrstvy. Písek je nutné rovnoměrně rozprostřít po ploše trávníku, ale tak, aby nedošlo k úplnému překrytí trav! Písek lze úspěšně srovnat smykováním, na menších plochách hráběmi.


Pro pískování trávníku se používá křemičitý písek zrnitosti 25-mm.

Na pískování trávníku je vhodný křemičitý písek, který by měl obsahovat co nejmenší podíl živce a slídy a měl by být zcela bez příměsi jílovitých částí. Zavlažování trávníku je také významné pro jeho konečnou kondici. To trávě nijak neprospívá, ba naopak. Musíte dostat vodu ke kořenům, alepoň do hloubky cm.


Z tohoto důvodů je efektivnější zavlažovat třeba každý třetí den, ale větší dávkou. Adresa doručovací (kontaktní) realma – pískovna dolany s. Míst, kde se dá sehnat správný písek není mnoho. Poptávka však radikálně roste. Proto je dobré ptát se ve svém okolí a chtít konkrétní písek.


Máme-li pozemek spíš těžký, jílovitý, přidáme do půdy písek. Lehkou půdu promísíme s humusovitými substráty (rašelina, drcená kompostovaná borka, piliny, dobře rozložený kompost). Půda má být dostatečně pórovitá, má obsahovat půdní vzduch. Kvalitní sušený křemičitý písek je vyráběn podle nejpokročilejší technologie vstupního opracování.


Písek je proplachován, sušen a přesíván tak, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita a nízký obsah prachu. Vlhkost křemičitého (křemenného) písku je do , obsah SiOnad. Písky se vyznačují vysokou mechanickou odolností, stejnoměrným rozdělením zrn a vysokou chemickou odolností.

Křemičitý písek 2-2mm 25kg je možné vrátit do měsíců bez udaní důvodu za předpokladu, že je nepoškozený (např. nebyl otevřen obal, materiál neutrpěl škodu apod.). Při nákupu získáte věrnostní body, které můžete uplatnit při dalším nákupu. Před započetím renovace trávníku je rozhodně vhodné posoudit stávající trávníkovou plochu, zda je s ohledem na vegetační vrstvu (poměr zeminy a písku) nebo druhové složení trávníku ( poměr trávníkových rostlin a jednoděložných a dvouděložných plevelů) renovace reálná a následující vložené finanční náklady včetně času nepřevýší založení trávníku nového. Do fotbalových trávníků používáme čistý praný křemičitý písek - mm nebo - mm. Písek zajišťuje optimální vlastnosti UT3G.


Stroj pro zasypání Pro rovnoměrné zapracování písku po celé ploše hřiště používáme profesionální stroj. Písek jako inertní materiál napomáhá provzdušnění svrchní vrstvy trávníku a tím vytváří podmínky k přirozenému rozkladu nově vznikající travní plsti. Dávkování Travní písek se používá nejčastěji na jaře, když začíná tráva růst a na podzim. Ať už jste velkoobchodníci, skláři , stavební firma , majitelé sportovišť , provozovatelé koupališť , zahradníci či akvaristé, neváhejte se na nás s důvěrou kdykoliv obrátit.


Jemný křemičitý písek s velikostí zrna - mm, zaoblený.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky