pondělí 24. června 2019

Oleandr přezimování

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Kaufe Oleander Kübel Kaufen im Preisvergleich bei idealo. Mrazíky většinou poškodí mladé výhony, které potom odumírají.


Rostliny spolehlivě obrazí ze staršího dřeva, nebo vytvoří nové výhony od kořenů. Autor: Archiv ireceptar. V zimě rostliny výrazně snožují svoji aktivitu, proto je zalévejte velmi opatrně, jen tak, aby substrát zcela nevyschnul.


V podmisce nesmí stát voda. Týká se to i vláhomilných druhů, které přes léto vyžadují zálivku vydatnou, jako je například oleandr.

Nejčastěji se u nás pěstuje oleandr obecný (Nerium oleander ). Vhodně zvolený řez pomůže k udržení pěkného vzhledu keře a zároveň podpoří kvetení. V těchto oblastech je to poměrně hustý keř. Původem oleandr pochází z velké oblasti, rozkládající se od Portugalska přes Írán až do východní Asie. Dobrý den, loni v létě jsem dostala krásný velký oleandr.


Měla jsem problém s tím, kam ho umístit na zimu. Pokud ani jedno z toho nevlastníte, můžete využít i chladnou chodbu. V zimním klidovém režimu je také třeba omezit zálivku. Zaléváme až tehdy, když kořenový obal mírně proschne, na misce pod květináčem nesmí zůstávat žádná voda. Používejte měkkou a odstátou vodu, oleandr je citlivý na tvrdost vody.


Proto na to při jeho pěstování a manipulaci s ním myslete. Jedovatá je rostlina celá. Nejznámější a nejčastěji pěstovaný planý druh oleandr obecný (Nerium oleander ) má květy jednoduché, růžové, velké kolem cm.


U vyšlechtěných rostlin najdeme květy různých barev od růžové, přes lososovou, světle červenou až tmavě rudou, žlutou, krémovou i jasně bílou. Oleandry jsou v podstatě stálezelené keře, které i přes zimu potřebují dostatek světla, aby neztratily olistění nebo jeho převážnou část. Je-li oleandr dostatečně košatý, nemusíte jej seřezávat.

Je známo, že tento druh kvete jen na starém dřevě. Pokud tedy seříznete na jaře nebo ještě před vykvetením staré větve, připravíte se o květy, jež by se objevily během léta. Sicher durch den Winter.


Nově vyrostlé výhony chraňte, protože na nich se na podzim tvoří nové květní pupeny pro kvetení v následující sezóně. Seříznuté staré větve po silném řezu velice dobře obrůstají, nově narostlé výhony ale pokvetou až v roce následujícím. Ale pokud se rozhodnete pro jejich pěstování, musíte počítat s vhodným prostorem k jejich přezimování. Zimoviště je třeba vybrat nejen s ohledem na velikost rostliny, ale i teplotu a množství světla na zvoleném místě. Pokud ho máte někde blízko topení, má rád rosení na list.


V létě vyžaduje hodně vody a hodně sluníčka. Na přezimování přeneste oleandr na podzim, nejčastěji koncem září (v závislosti na aktuálním počasí). Mráz sice poškodí mladé výhony, ale rostlina dokáže spolehlivě vyrašit ze sta. Rady pro úspěšné pěstování oleandru - přezimování , řež, choroby, škůdci.


Odborné rady pro pěstování a. Moc vás prosím poraďte mi - nezdá se, že podle vzhledu se jedná o puklice, které jsou nejčastějšími škůdci na oleandru, ale nejsem si s tím jistá, vypadají podle fotky divně. Kritické faktory pro přezimování v uvedeném izolovaném bednění vidím spíše v tom, že to bude malý uzavřený prostor bez výměny vzduchu, bude tam 1 vlhkost vzduchu a zvýšené množství CO možná plíseň (tu trochu chytne i můj oleandr ve sklepě, ale zjara to rozchodí). Oleandr snese krátkodobě mráz až do cca -°C. Také si myslím, že to promrzne.


Ale když nemáte jinou možnost, zkuste to.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky