pondělí 24. června 2019

Zděná udírna

Kerti konyha építése ( wood fired oven construction hungary -censer,barbecue,cooker,oven,kettle ) - Duration: 4:49. Pokud si rádi pochutnáváte na grilovaných a doma vyuzených dobrotách, nechte se inspirovat a pořiďte si originální zahradní udírnu kombinovanou s grilem sestavenou z tvarovek PlayBlok. Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete.


Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu. Neobložená zůstává pouze spodní část udírny, která bude osazena na vyzděný základ.

Tak se hlásím jako první dotazovatel s výsledky praktické zkoušky. Koncem listopadu naloženy várky krkoviček bez kosti- jedna sůl s česnekem, druhá. Dopřejte si voňavé maso nebo sýr z vlastní zahradní udírny.


Vlastní uzené maso, ryby nebo sýry povýší pohoštění přátel na další úroveň. Vnitřek mám obložený šamotovými deskami. Výhodou je, že udírna s krbem a grilem nezabírá místo uvnitř pergoly. Udírnu dřevem vykládat nebudu. Tradice udíren vlastně začala od ohniště.


Na druhou stranu, nevýhodou je, že bude potřeba vyřešit zastřešení, protože stojí napůl mimo střechu pergoly.

Jednoduše jsme přišli na to, že maso je mnohem chutnější, pokud jej nepřipravujeme přímo na ohni, ale v kouři. Kamenná udírna je dobrá, ale má i svoje nevýhody. Po čase jak se cihly rozehřejí tak se šrutky blíž ke stěnám rychleji udí, a když se nepřeloží je možnost, že budou víc upečené než vyuzené. Je taky potřeba udírnu než tam přijdou šrutky pořádně kouřem vysušit, jinak je nebezpečí že se maso zapaří.


Pořídil jsem si dřevěnou udírnu a jsem s ní naprosto spokojen. Podívejme se tedy na jednotlivé náležitosti, které by měla udírna mít. Stavba základu udírny Většina typů nemobilních udíren by měla mít nějaký základ. V tom případě je udírna dobrá, ale musíte se zaměřit na obsluhu, ta je asi nedokonalá.


Pokud maso upečete, asi topíte jak v kotli ústředního topení. Dodejte sem fotky stávající udírny, ať je z čeho vycházet. Aby udírna bezpečně stála, ukotvěte ji řádně do země.


Dvířka topeniště jsou opatřena regulací přisávání vzduchu, ve dvířkách udicí komory je zasazen teploměr. Vybírejte z produktů v kategorii udírny. Kč Klarstein Flintstone Steel, udírna , udící pec, elektrická, 8W. Zděná udírna lépe drží teplo.


Máte trochu času a peněz? Pak neváhejte a postavte si udírnu zděnou. Počítat u ní musíte s tím, že na zahradě bude trvale, nicméně může vypadat perfektně.


Přikládat budete minimálně.

Ano, sice se pomaleji roztápí, nicméně poté drží dokonale teplo. Vy už se můžete následně starat pouze o to, jak připravit ony skvělé uzené speciality. Klasická udírna se skládá ze dvou hlavních částí, z topeniště a vlastního prostoru pro uzení.


Volíme kamnářské materiály, které odolají vysokým teplotám a nepopraskají po prvním roztopení. Na vnitřní část ohniště to jsou šamotové cihly spojené vápennou nebo vápenocementovou maltou. Mezi odborníky se ale diskutuje o tom, zda je maso ze zděných udíren stejně dobré, jako z těch dřevěných. Posledním typem podle materiálu je pak udírna plechová. Ta v mnoha aspektech sdílí stejné vlastnosti se zděnými udírnami.


Plech samozřejmě izoluje lépe než dřevo a kouř díky tomu neuniká ven tak, jako ve. Máme již postavenou pergolu a do ní chceme toto zakomponovat. Na zahrady se hodí zděná udírna , která může být součástí zahradních grilů nebo krbů. Suroviny umožňuje vyudit na všechny způsoby a díky klapce jde u ní regulovat přívod vzduchu. Přízemí – zádveří, zesklená veranda, obytná místnost, kuchyň, WC, sprcha s venkovním vstupem.


Mobilní zahradní udírna s pečící troubou umožňuje. Skříňová domácí udírna – návod na stavbu. Mezi nejběžnější a nejužívanější typy v tuzemských domácnostech patří udírna, která se nazývá skříňová.


Je možné postavit ji z různých materiálů, převažují ale cihly, plech a dřevo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky