čtvrtek 27. června 2019

Trvalky vhodné na hroby

Záleží na druhu hrobu , ový který pečujeme – ty zavřené kamenem nebo. Je to vytrvalá, ojíněná trvalka vysoká až centimetrů a vyskytuje se v různě velkých. Někdy postačí jen malá změna, aby bez velkých nákladů vypadal hrob. K osázení vybíráme nízké trvalky , skalničky a výborně se hodí i půdokryvné rostliny.


Na starších hřbitovech osázených stromy bývají také špatně světelné poměry a právě pro zastíněná stanoviště máme dostatek vhodných trvalek.

Pri plánovaní kvetinového záhona by sme nemali zabúdať na trvalky a cibuľoviny, ktoré kvitnú ako prvé, začiatkom roka. Medzi ne patria čemerice (Helleborus). Kvitnú od začiatku roka až do jari bielymi alebo fialovoružovými kvetmi. Dala jsem tam afrikány, ale to snad nejsou trvalky ne?


Poradíme vám, jak ji osázet, aby kvetla po celý rok, dala co nejméně práce a rostlinám se co nejlépe dařilo. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Trvalky vhodné na slunce, na suchá místa, trvalky na úpal.

Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´). Hroby jsou většinou umístěné na světlých stanovištích, kde přes léto svítí přímé sluneční světlo, a proto musíme vybírat takové rostliny, které mají rády přímé slunce a nevyžadují denní pravidelnou zálivku. Ahojte, chcela by som skrášliť dva hroby mojich blízkych, chcem tam zasadiť nejaké kvety alebo rastliny. Nevyznám sa v tom ale, neviem ktoré sú vhodné. Na hrob, na který svítí sluníčko, kvůli čemuž je zemina suchá a nevyživená, přijdou vhod skalničky a suchomilné rostlinky.


Překrásně vypadá například rozchodník nádherný, dobromysl, aster hvězdice, levandule, zvonky, vřesy a netřesky. Chcete-li docílit takzvaného květinového koberce, vsaďte na mateřídoušku, trávničku nebo hvozdík. AGRO Substrát na hroby je určený k výsadbě letniček, dvouletek i trvalek (viola, salvia, begonia, tagetes,…).


Díky přirozené decentní černé barvě je vhodný na osazování pietních míst, kde dotváří smuteční vzhled a pietní náladu. Aby hroby našich blízkých byly na Dušičky krásné, ozdobíme je různými druhy a barvami chryzantémy. Jsou vhodné na okraje vodních toků a nádrží, do pestrých záhonů a květinových skupin, kde se vysazují v malých hloučcích mezi nízké trvalky. Dobře se doplňují s prvosenkou ( Primula ), rozrazilem ( Veronica ), s druhem Brunnera macrophyla apod. Agro CS Substrát na hroby , letničky a trvalky l Při větším odběrovém množství Vás budeme kontaktovat kvůli ceně dopravného.


Trvalky na polostinná a stinná místa (stínomilné trvalky ) jsou leckdy přizpůsobivé a snáší i slunné místo (mají-li dostatek vláhy). Toulavý stín je ideálním místem, daří se zde kakostům, hostám, plicníkům, čechravám a řadě dalších trvalek. Dlouhověké trvalky pro každou zahradu.

Krátce žijící trvalky, jako jsou krásnoočka, kokardy nebo vlčí boby, ze zahrádky tiše zmizí klidně už po třech letech. S dlouhověkými trvalkami se ale na stejném místě setkáme ještě za deset, patnáct, často i více roků. Musíme však vědět, co jim vyhovuje a kolik potřebují světla.


V kategórií aranžmány na hroby nájdeš výber smútočných ikebán v podobe vencov alebo sviečok, ktoré možno umiestniť na hrob, napr. Donášku aranžmánov na hroby zabezpečíme v rámci celého Slovenska, expresne do hodín od odoslania objednávky. Popis: Smolničky jsou nízké trsovitě rostoucí trvalky.


Vhodné jsou na výsadby po skupinkách do skalek, koryt, na hroby apod. Kvety a Záhrada - interntový portál plný noviniek, rá typov a trikov na pestovanie záhradných, balkónových, izbových kvetov, orchideí, skalničiek a. Kolekce rostlin jsou nenáročné na pěstování. Rostliny jsou vybrány jako suchomilné a které dobře snašejí plné slunce i polostinné místa.


Jsou to rostliny kobercové, plazivé i kompaktního růstu, které vytvářejí krásné polštaře neboli tzv. Pro velký zájem o výsypy na hroby nyní zařazujeme do naší nabídky také drtě a valounky vhodné přesně pro tuto záležitost. Silně prošlechtěný druh patří mezi nejoblíbenější trvalky na českém trhu vůbec. Dnes jejich obliba stoupá také díky jedlým květům, které se používají do zeleninových salátů a na přízdobu různých pokrmů.


Druh denivek je silně prošlechtěn, kultivary se liší nejen výslednou výškou a barvou květů, ale také jejich stavbou. Trvalky, skalničky, bylinky a okrasné trávy rôznych farieb pre Vaše krásne záhony. Vyše 9druhov trvaliek sa vynikajúce ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky