středa 26. června 2019

Ošetření trávníku na jaře

Nezapomeňte na dostatečnou závlahu, aby semeno neuschlo. Vhodné je trávník i pohnojit hnojivy typu NPK. Hodí se ledek vápenatý, cererit nebo přímo trávníková hnojiva. Jak se na jaře postarat o trávník?


Po zimě je nezbytné věnovat řádnou péči okrasnému trávníku a nastartovat jej do nastupujícího vegetačního období.

Pro růst trávníku a jeho posílení je zejména na jaře (ale i během celého vegetačního období) nezbytné dodávat potřebné živiny. Nutný je zejména dusík, fosfor a draslík. Oprava trávníku na jaře. Poté, co hnojivo s vodou do sebe vstřebala, a schne malý trávník, můžete přistoupit k nejvíce únavné etapa jarní práce.


Trávníky v teplých oblastech mají dvojí růstový cyklus, na jaře dochází k velkému růstu trávníku , v létě díky horku se růst výrazně zpomaluje, až zastavuje a na podzim dochází k druhé vlně růstu trávníku. Pokud chcete dát trávníku čistě přírodní péči, je možné použít přípravek Kouzlo Přírody Trávník koncentrát. Takto ohraničený trávník se bude i mnohem lépe sekat.


Nepoužívejte normální rýč, protože jeho vydutý tvar způsobí vroubky.

Pokud na své zahradě hospodaříte přírodním způsobem a místo pečlivě udržovaného trávníku vlastníte květnatou louku, žádná péče vás prakticky nečeká. Jednoduché a bezpečné, avšak dražší je používání speciálního trávníkového hnojiva s dlouhodobým účinkem. Na jaře každý zahrádkář neví do čeho se dřív pustit. V tomto typu hnojiva jsou živiny upraveny podle potřeby trav.


Dávkování koncentrátu je vždy uvedeno na obalu. Na podzim bohatě stačí sekat trávník jednou týdně, a to až do konce října, kdy přestává tráva růst. Trávník by na zimu rozhodně neměl zůstat přerostlý, protože vysoká neposekaná tráva v zimě zvyšuje riziko plísní. Nedoporučuje se sekat trávník po dešti nebo sekat trávník vlhký od rosy.


Trávník se na jaře zotavuje z období vegetačního klidu. Proto je třeba počkat, až se oteplí a tráva začne zase růst. Až trávník trochu povyroste, pusťte na něj sekačku. Dle sezony začínáme většinou již v březnu.


Prvním důležitým krokem je vertikutace, neboli jeho prořezání, při které se z trávníku odstraní plsť. Tímto zásahem se omezí výskyt plevelů a mechů. Prořezáním umožníte přístupu vody, živin a kyslíku.


AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak dokonale zregenerovat a obnovit trávník na jaře. Tyto tipy a rady jsou určeny především pro majitele zahr.

Ošetření trávníku herbicidy tedy zbytečně neuspěchejte. Pokud se naopak opozdíte například na konec května nebo červen, není účinnost herbicidů vyloučena, ale bude třeba zvýšit aplikační dávky. Dobrý den, prosím o radu se založením nového trávníku , nyní na jaře. Současný stav: zahrada, která byla v minulosti oseta trávou, sečena, ale. Na základě jejich poznání můžeme s mechem v trávníku bojovat, a pokud nemáme trávník skutečně na zcela nevhodném místě, tak můžeme ten boj i vyhrát.


Jednou ze zásadních příčin totiž může být, že prostě máme trávník na nevhodném místě. Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield.


Vertikutace by se správně měla dělat dvakrát ročně: na jaře a na podzim. Majitelé rodinných domů a především zahrad s trávníky na jaře nedočkavě vyhlíží teplé sluneční paprsky, aby se s radostí pustili do prvních zahradních prací. Není diskuse o tom, že kromě květin je to právě trávník, který je ozdobou každé odpočinkové zahrady. Vždy postupujeme přesně podle návodu na obalu přípravků, které se aplikují obvykle rozpuštěné ve vodě přímo na list rostliny buď postřikem, nebo pokropením. Nářadí Údržba a ošetření.


Kdo má vyšší požadavky na složení trávníku , měl by se obrátit na odborníka z některé renomované trávníkářskéh firmy, která podle stanoviště a požadavků na trávník sestaví travní smě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky