středa 26. června 2019

Slunečnice pěstování

Slunečnice roční (Helianthus annuus) je velmi starou kulturní rostlinou. Původně se pěstovala jen odrůda dorůstající výšky kolem tří metrů, avšak s rostoucí oblibou se přistoupilo ke šlechtění nových, mnohdy zvláštních kultivarů. Jejich pěstování není náročné, stačí jim slunné místo a pravidelná zálivka – to zvládne i naprostý začátečník.


To by mělo být po většinu dne slunečné, chráněné před větrem. To může způsobit, že domestikované slunečnice rostou v Kanadě, Španělsku, Itálii a Holandsku. Nejsou náročné na půdu, zato potřebují slunné stanoviště.

Pěstování slunečnice je však doopravdy jednoduché a můžete si ji vypěstovat i na balkóně anebo doma v bytě. Odborníci ji vedle fazole doporučují jako první pěstební rostlinu malým dětem. Chcete si také vypěstovat záhon slunečnic anebo si vytvořit malý žlutý koutek pro radost? Od doby svého příjezdu do Evropy se slunečnice dočkala mnoha pěstitelských počinů.


Dnes si můžeme vybrat, zda budeme pěstovat slunečnici. Více o pěstování, výsevu , zálivce a zpracování na mém videu. Podmínky pěstování Rychle rostoucí půdní kryt Helianthome je nejčastěji zasazen do kamenité a nevzhledné části zahrady.


Navzdory tomu, že rostlina je nenáročná, musí vytvářet určité podmínky pro její dobré růst a násobení.

Několik tipů k pěstování slunečnice Stanoviště slunečnic se různí. Menší druhy ideálně vysévejte do nádob, případně do míst pro letničky. Vyšší mohou být jako skvělé solitéry.


V každém případě stanoviště ochraňte před větrem. Ten dokáže slunečnici i zlomit, případně vyvrátit. Zemina by měla být bohatá na živiny, optimální je směs kompostu a. Pěstování ze semen je snadné, dobře se sázejí, nejlépe jednotlivě v dubnu, přímo na stanoviště do hloubky asi cm. Klíčí rychle a spolehlivě.


Předpěstování v březnu je možné, slunečnice dříve rozkvete. Agrotechnika slunečnice. Při pěstování slunečnice je nutné si uvědomit specifika této plodiny a jejich dopady na pěstování.


Na pěstitelském úspěchu se podílí zvládnutí technologie pěstování, vhodný výběr hybridu a půdní a klimatické podmínky lokality pěstování. Komplexní technologie pěstování slunečnice. Podrobné informace o pěstování , chorobách, škůdcích, výživě, výběru osiva a sklizni od předních. Pěstování Rostlina vyžaduje slunné stanoviště orientované na jih nebo jihozápa vyhovuje ji černozem a hnědozem s dobrou zásobou živin. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Snadné pěstování V českých venkovských zahradách se slunečnice pěstují stejně dlouho jako na polích.


Dokonce předcházejí i dobu 19.

Rod slunečnic má sice mnoho druhů, ale pouze dva jsou pěstované po celém světe, a to slunečnice topinambur a slunečnice roční. Jako typická letnička nepotřebuje žádnou zvláštní péči. Po mrazech stačí semínko zapravit nepříliš hluboko do země a takřka s jistotou se za pár dnů dočkáte klíčku a za pár týdnů vzrostlé rostliny s poupětem.


Nám slunečnice v květináči taky začala žloutnout a málem chudinky chcíply - stačilo je ale přesadit na slunné místo na zahradu. Pochází z Ameriky (Nebraska a Mexiko). Nejstarší zmínky o pěstování slunečnice pocházejí z 15. Do Evropy přivezena v 16.


Rubrika: Okrasné a užitkové rostliny - Autor: Radek Štěpán - Komentáře: Kdybychom hledali nějaký symbol léta, tak bychom mimo slunce , krásné pláže a rozkvetlé zahrady mohli volit také slunečnice. Záměrů našich projektů je několik“, říká Petra Adamcová majitelka a zakladatelka celého projektu. Její květenství je velký úbor , dosahuje v průměru až cm.


Stonek slunečnice roční může být až metry vysoký.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky