úterý 25. června 2019

Pěstování kukuřice

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Rozlišujeme pět typů kukuřice , na velké zahradě pěstujeme zejména sladké odrůdy.


Kukuřici sklízíme v mléčné zralosti a skladujeme v chladu a suchu. Kukuřice - pěstování, tipy pro zahrádkáře Kukuřice setá (Zea L.) patří do rodu jednoděložních rostlin z čeledi lipnicovitých (Poaceae).

Jde o jednu z nejčastěji pěstovaných obilnin na světě a je také jednou z nejvýnosnějších plodin - na hektaru se urodí až šest tun kukuřice. Vařená kukuřice je naprosto skvělou pochoutkou, kterou si můžete vychutnat za minimum peněz. Tedy v případě, že si ji vypěstujete na vlastní zahradě. Cukrová kukuřice se řadí mezi z pohledu pěstování velmi nenáročné plodiny, jež slibují solidní výnosy.


Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro. Výsev je tím hustší, čím kratší je vegetační doba.


Historie kukuřice sahá až tisíce let do minulosti, její domovinou je Amerika, přičemž do Evropy se dostala na přelomu 15.

Máte rádi grilovanou, nebo vařenou kukuřici? Vypěstujte si vlastní a nenakupujte ji již v obchodech. Poradíme vám, jak správně kukuřici pěstovat.


Od kukuřice krmné k lahůdkové. Na polích se ve velkém pěstuje kukuřice na zrno (Zea mays indentata), říká se jí krmná nebo také „koňský zub“, a. Správné založení porostu kukuřice je jedním ze základních předpokladů dosažení vysoké produkce a kvality kukuřice bez ohledu na směr využití. Správná agrotechnika pěstování kukuřice předpokládá pěstování v pestrém osevním postupu, včetně pěstování krycích plodin. Na počátku založení kultury je podmítka strniště nebo úhoru , následuje hlubší orba, doplněná hnojením.


Kombinace kukuřice s „Jamajkou“ není tak výhodná, jako se sójou či podzemnicí. Tuto plodinu znali už Aztékové, Inkové a Mayové. Je rozšířena po celé zeměkouli. Kořeny kukuřice mohou pronikat do hloubky – m. Zajištění základny objemných krmiv je každý rok stěžejním úkolem rostlinné výroby pro stabilní fungování živočišné výroby a bioplynových stanic. Kukuřice na siláž je plodinou, která se v posledních letech stala nejen klasickým konzervovaným objemným krmivem pro skot, ale i biomasou využívanou jako.


Jak poznáme, že už je kukuřice zralá? Prvním znakem je to, že „vlasy“, které jsou v každém klasu jsou zaschlé a mají tmavě hnědou barvu. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Díky tomu je kukuřice schopná za dostatečného osvětlení velmi rychle růst a produkovat enormní množství biomasy. Kukuřice je jako mnohé další tropické rostliny plodina s fotosyntézou typu C4. Není rovněž příliš náročná na vodu. Firma VP AGRO působí jako distributor osiv a pesticidů ve všech regionech České republiky.


Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Specialitka z dílny rodinné společnosti CARRE, to je FERTIMAX. Stroj pro meziřádkovou kultivaci a aplikaci hnojiva do půdy, přímo do kořenového systému. Půdní podmínky jsou charakterizovány hlinitými půdami, ideálně s co nejhlubším profilem a dostatkem humusu.


Jako nevhodné jsou půdy s vysokou hladinou podzemní vody, těžké jílové a studené půdy, kyselé a štěrkovité či kamenité půdy. Semena vysejte v dubnu přímo na připravený záhon. Pěstování GMO kukuřice ekologické zemědělce neohrozí. Jelikož jsou kukuřice statné rostliny, je třeba dodržet pěstební spon minimálně x cm.


Vysévat můžete i do řádků vz. Z původní vlasti Jižní Ameriky se do Evropy. Jaké jsou účinky a využití kukuřice ? Rostliny kukuřice jsou vysoké, takže při plánování místa dbáme na to, aby na zahradě nestínily ostatním zeleninám.


Osvědčené je pěstování kukuřice na jednom záhonu s bujně rostoucími dýněmi nebo cuketami, ty stíní půdu a chrání ji před vysycháním a erozí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky