čtvrtek 27. června 2019

Zazimování bazénu pet lahve

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach. Vhodnou volbou náhrady dilatačních plováků mohou být i PET lahve , které naplníte z části pískem. Pokud zvolíte použití PET lahví, tak je musíte mezi sebou svázat – vytvořit z nich takový řetěz.


Pro bazén 3xmetrů je potřeba přibližně lahví. Postup při zazimování bazénu. První krok představuje finální vyluxování dna a stěn. U pískových filtrů je třeba navíc jejich důkladné proprání. Zazimování bazénu není dáno určitým datem, ale správný čas poznáte výhradně dle venkovních teplot.


Zazimovat je vhodné, až průměrné venkovní teploty klesnou pod °C a teplota vody v bazénu klesne pod °C (zastřešený bazén, ve kterém je vždy teplejší voda než v bazénu nezakrytém, budeme zazimovávat o něco později). PET lahve je řešení sice zadarmo, ale skladování PET lahví a estetický dojem plavajících lahví v bazénu není úplně ideální. Nemluvím o tom, že lahve. Správné zazimování bazénu se nevyplatí podcenit. Náležitou přípravu na zimní měsíce si bazén přece zaslouží.


Na jaře pro vás pak bude odměnou snazší práce při jeho uvedení do provozu a užijete si naplno radost z koupání. Konstrukce bazénu je řešená takovým způsobem, že ani při úplném zamrznutí vody v bazénu nedojde k jejímu poškození. Není tedy nutné do bazénové vody vkládat PET lahve apod.


Na hladinu bazénu položíme speciální plováky (alternativou jsou PET lahve ), které zabrání ledu v deformaci stěn bazénu. V případě, že máte zakrývací plachtu, je potřeba ji zatáhnout. Ještě nějaký týden kolem bazénu můžeme jen tak bloumat, ale jedno sobotní dopoledne v říjnu si vyčleňme na jeho zazimování. Po těch několika měsících, kdy nám zprostředkoval. Letní koupání skončilo, chladná rána přinesla podzimní období.


I přesto se dá zazimování bazénu i zahradního nábytku zvládnout. Je-li voda upravena a odstraněny i větší nečistoty, můžeme do ní dát PET lahve naplněné pískem. My jsme zvolili klasický žlutý. Lahve zabrání nadměrnému rozpínání vody a případnému prasknutí pláště bazénu.


Celý bazén zakryjeme zimní plachtou , kterou zajistíme proti větru (neplatí pro zastřešené bazény). Jestliže se voda ve vašem bazénu upravuje klasickou chlórovou chemií (a ne solí), přidejte do ní zazimovací směs. Nejprve, ale upravte její pH na až – zabráníte tím bujení řas a bakterií.


Pak na hladinu položte speciální plováky nebo PET lahve , které ochrání stěny bazénu před deformací v případě, že voda zamrzne. Jestliže se rozhodnete pro zazimování bazénu svépomocí, pročtěte si pečlivě níže uvedený návo jak správně postupovat během zazimování bazénu , který Vám poradí, jak správně zajistit Váš bazén v zimním období. Misto dreva se tam ted hazeji PET lahve , ktere umozni ledu dilatovat. Ale jak pise DES, tak nechavat si vodu nekoli let v bazenu , to se budete koupat uz jen v chemikaliich, ne?


Liší se ale závěrečné doporučení – někteří prodejci a výrobci doporučují vložit do bazénu několik prázdných PET lahví jako prevenci před rozpínáním vody ve zmrzlém stavu. Jiní to nepovažují za nutné. Místo dilatačních plováků můžete použít i Pet lahve naplněné z části pískem. Svažte je a vytvořte z nich řetěz.


Odměnou vám bude stále bezchybně sloužící bazén či zahradní nábytek. Pokud trváte na tom, aby vám bazén příští rok fungoval stejně dobře jako letos, musíte se o něj postarat a na zimu dobře připravit. Abychom zabránili prasknutím stěn bazénu , vložíme do něj úhlopříčně speciální plováky, stejnou funkci nám budou plnit i PET lahve. Nakonec bazén zakryjeme Pro zakrytí bazénu na zimu není vhodná lamelová plachta, protože na zimu do lamel může natéct voda, která pak zmrzne a plachtu může potrhat.


Při zazimování bazénu je třeba upustit část vody. Zbývající vodu vyčistěte, přidejte speciální bazénovou chemii, kterou upravíte pH vody a její tvrdost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky