středa 26. června 2019

Jak pěstovat žampiony

Příprava kompostu pro pěstování doma je poměrně složitá, proto raději kupte hotovou kompostovou směs. Můžete si také pořídit potřebné vybavení pro pěstování žampionů, které obsahuje žampionové podhoubí i správný kompost. Mezi nejznámější formu pěstování patří v současnosti žampiónová zahrádka (připravená pěstební sada).


Vim ze mate vlastnich starosti mnoho a tak budu trpelivy v ocekavani odpovedi a take jsem ochoten zakkoupit vase materialy ci rady nebo spory a podhoubi. Výtečné jsou nejen bílé, ale i aromatické hnědé žampiony, které chutí připomínají suchohřiby. Velikost balení závisí na tom, kolik žampionů si chcete vypěstovat. Jakmile máte sadu připravenou, ořízněte igelit tak, aby po obvodu zůstal 3cm okraj.


Dále nakypřete substrát třeba vidličkou do hloubky asi cm. Po nakypření zakryjte kostku krycí zeminou a uskladň. Prodávají se speciálně napíchané sadby, tedy balení s živnou půdou pro žampiony, která je protkaná podhoubím žampionů. Pokud máte rádi žampiony , můžete si je pěstovat sami. Tady je můj návod na pěstování žampiónů v domácnosti a postup jednoduché přípravy.


Skládá se ze třeně a klobouku, který má zespodu lupeny. V průměru je vysoký - cm. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny zejména skupiny B, mají vyšší obsah draslíku a biologicky aktivních látek - tedy strava moderního člověka. V tomto článku najdete návod na pěstování žampionů. Sami uvidíte, že to nemusí být za určitých podmínek nic těžkého.


To, že si můžete sami pěstovat houby, pro vás asi není žádná novinka. Věděli jste ale, že se nemusíte omezovat pouze na dobře známé žampiony či. To pak potřebuje již jen krátký čas k tomu, aby dozrálo a vyhnalo plodnice, o které tolik stojíme.


Při pěstování je vhodné postupovat podle návodu od výrobce (pěstitele). Místnost bychom měli předem řádně vydezinfikovat a pak do ní můžeme umístit bloky zabalené ve fólii s osázeným nebo prorostlým substrátem. Pro pěstování žampionů musíte mít koňský hnůj. Snadnější je hlíva ústřičná, které stačí sláma.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Many mushrooms are easily cultivated at home, using purchased mushroom spawn, compost, peat moss, and shallow trays.


Později začali pěstovat Francouze v 17. O několik let později se Britové podělili o tyto informace se státy. Pěstovat žampiony doma můžete buď ve sklepě, nebo v bedničkách (třeba ve skleníku pod parapetem).


Pěstební prostory musíte vydezinfikovat (stačí Savo) a na plochu k pěstování rozprostřít koupený substrát určený pro žampiony. Víte, které houby se konzumují úplně nejčastěji? Ano, máte pravdu, jedná se o žampióny. Jak pěstovat žampiony na balkóně.


Jidášovo nebo penízkovku si snadno vypěstujete i doma ve. Koupit lze pěstební sadu pro žampiony, kde najdete jak substrát, tak krycí zeminu. Kdo by chtěl vidět, jak žampiony tehdy vypadaly, možná by se divil.


Postarejte se o substrát – substrát nakypříme a uložíme do vhodných podmínek (např. sklepa), kde teplota dosahuje kolem až 26°C. Hlíva ústřičná má jemnou a delikátní chuť, pro kterou je často vyhledávanou ingrediencí do smažených pokrmů a polévek. Základem je zajištění dostatečně kvalitního substrátu,jehož základem je koňský hnůj.


Není tak obtížné pěstovat žampiony, ale vyžaduje to přísné dodržování určitých pravidel: výběr správného místa, získávání vysoce kvalitního mycelia, správné zpracování kompostu, udržení vlhkosti a teploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky