středa 26. června 2019

Jak pěstovat mečíky

Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle ve volné půdě nepřezimuje, je nutné ji uchovávat v bezmrazém prostoru. Gladioly jsou vytrvalé rostliny, které je potřeba na zimu uskladnit. Potřebují lehčí půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Mečíky (Gladioly) patří do čeledi Iridaceae. Pocházejí z Jižní a Střední Afriky.


Jak sázet mečíky Hlízy mečíků musí být umístěny dostatečně hluboko v zemi, protože samotná rostlina je následně poměrně vysoká a hrozilo by její vylomení. Jen s dostatkem výživy mečíky nasadí velké množství krásných velkých květů. Gladioly neboli mečíky jsou nádherné květiny, které se budou vyjímat jak ve vaší váze, tak i na záhonu. Poradíme vám, jak pěstovat gladioly, aby se jim.


Známo je na 2druhů všech barevných odstínů. Jak pěstovat hyacint: Voňavé květy vám zpříjemní jaro i zimu Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám. Nejlepší je to udělat koncem září a nejpozději do konce října.


Rozkvétají v nejrůznějších barevných odstínech, od bílé až do tmavě fialové. Letos je na trhu mnoho nových odrůd a stačí si jen vybrat. Mečík je jednou z nejznámějších rostlin, které se u nás pěstují. Patří do čeledi hlíznatých.


Pro mečík jsou typické mečovité listy a klasovité květenství. Existuje nepřeberné množství kultiva. Milují je zahradníci zahrádkáři i floristé. Pěstování mečíků není nijak složité, pokud dodržíme několik základních pravidel: vhodné stanoviště, včasnou a správnou výsadbu pouze zdravých hlíz (zdravotní stav hlíz je též velmi důležitý) a nezbytnou ochranu před třásněnkami a dalšími riziky onemocnění.


Jsou to velmi dekorativní květiny. Vyžadují humózní, dobře propustnou zem slabě kyselé nebo neutrální reakce, která vyhovuje většině v zahradě běžně pěstovaných rostlin. V těžkých půdách trpí některými houbovými chorobami.


Protože stonky nesoucí z jedné strany hrozen květů mohou být až půl druhého metru vysoké, sázíme je na. Záplava pestrobarevných květů v zahradě v létě okouzlí snad každého. Mečíky, často také nazývané gladioly, mají nespočet odrůd. Udává se, že existuje více než 2druhů.


Zaujímají přední místo v produkci venkovních květin určených pro řez. Holandské výběrové cibuloviny. Na jaře kvetoucí cibuloviny a trvalky se vysazují od září do prosince. Výsadbu pořádně zalijeme, a po dnech začneme s přihnojováním mečíků.


Mečík patří k nejatraktivnějším květinám pěstovaným převážně pro řez. Pěstitelé jsou však občas zklamaní, když z vysazených hlíz vyrostou. Jak pěstovat jiřiny Střapaté a barevné jiřiny jsou typicky podzimními květinami, i když zdobí zahrady i předzahrádky již od druhé poloviny léta. V místech s většími srážkami je vhodné hlízy podsypat až dm vysokou vrstvou písku. Jak správně pěstovat lilie Trh rostlin je každoročně zaplavován velkým množstvím novinek mezidruhového křížení lilií.


Z tohoto křížení vznikají lilie doslova netušené krásy s vynikajícími pěstitelskými vlastnostmi. Jak můžete vidět, její použití v zahradách je opravdu velmi univerzální. Začněte i vy pěstovat tuto pozoruhodnou rostlinu s nádhernými pestrobarevnými květy.


Jednak jde o velmi oblíbené květiny, které se v zahradách celkem snadno pěstují, a jednak sortiment odrůd se neustále obohacuje o další překrásné odrůdy nových typů. Japonská vrba je vytrvalý okrasný keř, který není složité pěstovat. Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo polostinné stanoviště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky