pátek 5. dubna 2019

Jarní závitek

Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.


Křupavé jarní závitky, neboli Po pia po si můžete dát snad v každé asijské restauraci. Thajská kuchyně je ovlivněna hned několika jinými kuchyněmi. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.

Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. This feature is not available right now. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme.


Rozpálíme si pánev s vyšší vrstvou oleje a závitky osmažíme z každé strany cca šest minut - hotové poznáme dle barvy zlatavé až jemně nahnědlé. Hovězí vývar s bylinkovým strouháním I. Pečené kuře na pivu a zelenině, vařené brambory II. Dukátové buchtičky s vanilkovým.


Vietnamské jarní nebo letní závitky?

Nazývají se i jarní, ale musíte doplnit, že jsou vietnamské, tedy zabalené v měkkém rýžovém papíru, nikoliv smažené jako čínské, v tom tkví ten zásadní rozdíl. Označení letní (anglicky summer rolls) se v restauracích používá nejčastěji a nazývají se tak asi proto, že jsou velmi osvěžující, podávají se totiž studené nebo při pokojové teplotě. Jarní závitky, Foto: KitchenStory. KITCHEN STORY … aneb manželé v kuchyni!


Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Na každou polovinu papíru dáme část směsi, přehneme okraje přes směs a zamotáme závitek. Závitky položíme na talíř a podlijeme zálivkou, kterou si uděláme tak, že všechny suroviny (mimo červeného oleje) smícháme v misce. Na závěr závitky ozdobíme pórkem a červenou paprikou a pokapeme červeným olejem. Místo kuřete můžeme použít vařenou rybu, krevety apod.


Tématické fráze: jarní závitky jarní závitky recept smažené jarní závitky recept na jarni zavitky jarní závitky recepty činske jarní zeleninové závitky jarní zeleninové závitky recept jarni zavitky zeleninove jarní závitky omáčka na jarní závitky jarni zavitek recept jarní zavitek jarní závitky s chilli omáčkou jarní závitky se zeleninou jarní závitky. Základ tvoří maso, zelenina, rýžové nudle a rýžový papír, který drží závitek pohromadě a následně se opraží dozlatova. Zatím nasekejte najemno cibuli a jarní cibulku. Mrkev a kedlubnu nakrájejte na tenké kratší nudličky.


Na malé kousky pokrájejte i koriandr, mungo klíčky a nabobtnalé houby. Skleněné nudle zkraťte nůžkami. Poměr masa a zeleniny můžeme libovolně měnit, popř.


Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte.

Krevety krátce povařte ve vývaru nebo osmahněte na másle. Naučte se jak je správně zabalit a zbytek už je snadný. Suroviny, kterými chcete závitek naplnit, dejte na papír a zaviňte. Nejdříve boky a pak rolujte tak, aby byl závitek pěkně pevný. Bambusové výhonky, mrkev, jarní cibulku, čínské zelí, pórek, houby (předtím je nezapomeneme namočit do studené vody nabobtnat) a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky.


Krok 6: K ruce si ještě připravte lístky bylinek, proužky jarní cibulky a misku s vlažnou vodou. Rýžový papír v ní krátce omočte, a jakmile začne měknout, přesuňte ho (hrubší stranou dolů) na podložku. Na olivovém oleji opražíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté vepřové maso, osolíme, opepříme a restujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky