Zeleninu a česnek nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu, vložíme očištěná a omytá kolena a. Otevři zde pro více informací grilované zauzené koleno s chilli a medem. Koleno nasolíme a napepříme.
Rukami vmasírujeme sůl a pepř do každého záhybu.
Nakonec maso podle chuti posypeme kmínem. Celé koleno vložíme do alobalové misky a podlijeme olejem a pivem. Vložíme do roztopeného grilu a za občasného potírání grilujeme nepřímo při teplotě cca 2- 2stupňů po dobu - hodiny. Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
Potom vepřové koleno odkryjeme a dopečeme na grilu. Uzené vepřové koleno na grilu Postup: Upozorňuji, že takto připravit kolena, lze jen v uzavřeném grilu. Nejdříve rozpálíme gril a všechno žhavé uhlí necháme.
Vložíme do rozkúreného grilu a za občasného potierania grilujeme nepriamo pri teplote cca 2- 2stupňov po dobu - hodiny. Alobalové balíčky uzavřeme a dáme na tácek grilovat. Vepřové koleno je pochoutka, které řada z nás jen těžko odolá.
Už jste vyzkoušeli recept na vepřové koleno na grilu ? Kůži na kolenu nařežeme na čtverečky. Smícháme přísady marinády a koleno naložíme (do igelitového pytlíku) alespoň na hodin. V lednici pytlík občas otočíme. V zakrytém pekáči (v alobalu) pak koleno v troubě dusíme na 1- 1°C podle velikosti kolena asi hodinu a půl. Pokud nemáte udírnu, grilujte je na nepřímém žáru na přikrytém grilu.
Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou. Poté vyjmeme, necháme vychladnout. Samozřejmě však s heslem „Pijte s rozumem“ :-). Co na koleno budete potřebovat? Během grilování koleno potíráme po celou dobu marinádou.
Na příští víkend jsem tedy pozval své dobré přátele, aby si přišli vyzkoušet uzení na grilu a ochutnat uzené maso. Nikdo nebyl proti, naopak již od pozvání se všichni velmi těšili a nemohli se dočkat soboty. Já jsem si mezitím všechno připravil, nakoupil zase vepřová kolínka a hlavně dostatečnou zásobu bukových pilin, aby mi nic nedošlo.
Měkké koleno vyjmeme z vývaru a necháme okapat. Touto směsí celá kolena potřeme a necháme v chladu přes noc odležet. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Poté koleno napíchněte na rožeň a grilujte za stálého otáčení asi – minut. Záleží i na tom, jak vysokou teplotu máte na grilu.
Kdo má plynový gril, může grilovat nejprve na nižší teplotu, zhruba 1°C, minut a poté zvýšit teplotu na 2°C a grilovat dalších minut. Pečené koleno ala Richard. Recept na vynikající pečené vepřové koleno podle Richarda z Hostimi, který dokazuje, že i obyčejné vepřové koleno může. Na grilování je nejvhodnější maso z kýty, kotlety s kostí i bez kosti, plátky krkovice, vykostěné plecko, játra a koleno.
Samostatnou specialitou je sele na rožni. Příprava netrvá déle než pár minut. Můžete si vybrat gramáž od 700g až nad 1kg. Po minutách koleno otočíme a do pekáče nalijeme trochu vody, aby se výpek nepřipaloval. Dá se na hodně vymaštěný plech a za stálého podlévání vodou se peče.
Vepřový špíz - jehla s česnekovou marinádou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.