pátek 12. května 2017

Pěstování česneku doma

Indoor pěstování má oproti tomu klasickému jednu opravdu velkou výhodu. Za předpokladu, že budete místnost vytápět na vyhovující teplotu, můžete pěstovat prakticky cokoli a po celý rok. Sklízet, konkrétně třeba česnek, není problém v listopadu ani v lednu, když víte, jak celý proces správně zařídit.


Pěstování česneku je velmi jednoduché. Zvládne to i začátečník bez jakýchkoliv zkušeností.

Stačí si na zahradě, za plotem, kdekoliv, najít malý kousek půdy, kam svítí sluníčko. Je to totiž super lehké a levné. Složení a účinky česneku. I když nemusíte mít jeho chuť právě v oblibě, pravidelná konzumace česneku dokáže dělat s tělem přímo zázraky. Pokud se rozhodnete pro domácí pěstování česneku, budete potřebovat jen tři věci - palice česneku, zeminu a nádobu na pěstování.


Nádoba by měla být alespoň dva centimetry hluboká, ale je lepší zvolit prostornější. Je také vhodné, aby byly v nádobě otvory pro odvodnění. Já ho dal k libečku,mám velkou nádobu.

A teď se objevil lísteček. Ne je zdravější jak píšete odchod do lesa a porozhlédnout se po něm. Jinak lepší lesní bylinu neznám.


Ano ještě,když narazím na divokou pažitku tak si ji natrhám. Ona i lesní máta je ze všeho nejlepší,má pěkný tah. Jak na pěstování medvědího česneku. Medvědí česnek můžete pěstovat téměř celý rok.


Pokud chcete pěstovat ze semínka, musíte si počkat do podzimu. Půda pro pěstování česneku by měla obsahovat dostatek humusu a vápna, přihnojovat můžete sirnatými hnojivy. Předplodiny by neměly být stejné čeledi jako česnek.


Nevhodnou předplodinou je tedy cibule, pór, pažitka atd. Pustili jste se do pěstování česneku a rádi byste zjistili, jak česnek vypěstovat a připravit před sadbou co nejvhodněji, abyste se vyhnuli rizikům a měli. Rostlina moc nemá ráda přímé sluneční světlo, ocení spíše stinné místo a vláhu.


Bude se jí proto líbit v blízkosti keřů a stromů. Důležité je také dostatečné množství vláhy, nezapomínejte tedy pravidelně zalévat. Výsadba je nejvhodnější v období od května do listopadu.


Cibulky i semena je třeba sázet po více kusech (5-10ks) u sebe.

Popis a vlastnosti černého česneku. Tento neobvyklý česnek, který přitahuje pozornost k sobě, vůbec v postelích v této podobě nevyrůstá. Jak vypěstovat česnek doma.


Vyberte jednu kvalitní hlávku česneku s až stroužky a rozeberte ji na jednotlivé stroužky. Ty však nechte ve slupce. Ale co zkusit pesto z koriandru, meduňky, špenátu, mrkvové natě či ředkvičkové pesto. Ke svému růstu potřebuje stinné místo, ideální je pro něj růst v blízkosti keřů či stromů.


O česneku , jeho pěstování i kvalitách jednotlivých odrůd se traduje mnoho „zaručených“ prav které však se skutečností nemají nic společného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky