pátek 26. května 2017

Jak na mšice na paprikách

Jak na mšice na paprikách. Mšice jsou nejběžněšími škůdci, se kterými se můžeme na zahrádce setkat. Unsubscribe from skudcicom? Objevily se vám mšice na paprikách , rajčatech, ibišku či jiných rostlinách a zelenině?


Pěstuji na balkoně v truhlíkách kozí rohy a pravidelně tak v půlce srpna mi je napadnou mšice a už se jich nezbavím. Zkoušel jsem kopřivy, mýdlovou vodu.

Mšice z rostliny vysávají šťávu a taky na ni přenáší různé choroby a ona tak chřadne. Jděte na to šetrně Pokud nesnášíte chemii stejně jako my, pak to zkuste postaru. Pirimor je specialistou na mšice.


Ninja je určen na mšice i molice, na zeleninu i okrasné rostliny. Nepostradatelným pomocníkem na zahradě jsou lepové desky, které jsou pokryty nevysychavým lepidlem. Ty vám nejen určí identifikaci škůdce, ale jsou i prevencí a ochranou. Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím.


Můžete si skočit do nejbližšího zahradnictví pro postřiky na mšice , ať už chemické, nebo na přírodní bázi.

Anebo můžete vyzkoušet některou z babských rad pro zdraví vaší zahrádky. Když mšice na rostlinách objevíme, je dobré co nejrychleji zakročit, dokážou totiž během poměrně krátké doby napáchat na květinách, keřích i stromech velké škody. Poradíme vám, jak na mšice bez chemie. Firma Neudorff radí, jak ochránit Vaši zahradu před mšicemi, sviluškami, molicemi a jinými škůdci. Používáním šetrných prostředků s účinnou látkou přírodního původu.


Paní Mihaliková nám napsala: Ráda se podělím se svou zkušeností s ostatními. Všeobecná online poradna, auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství ,společnost, móda, zvířata. Podívejte se na našich sedm ra jak zatočit s otravným. Než sáhnete po pesticidech a insekticidech, vyzkoušejte přírodní postřiky, díky kterým se zbavíte mšic.


Napadané rostliny začnou. Bez použití chemie bude zelenina. Na rajčatech se nejčastěji vyskytuje mšice broskvoňová (Myzus persicae) a mšice řešetláková (Aphis nasturtii). Tato skutečnost je důležitá především z hlediska výběru přípravků, protože některé z nich jsou účinné pouze proti jednomu z uvedených druhů.


Pak odstavte na hodin. Výluh přelijte přes jemný cedník nebo plátno, přidejte alkohol, nalijte do rozprašovače a můžete použít k postřiku. Mšice rozdělujeme na monokarpické, které žijí trvale na jednom druhu rostliny a dicyklické, které v průběhu roku žijí na dvou různých rostlinách.


Molice je hmyz o velikost mm, žlutavé barvy, jehož křídla jsou pokryta bílými voskovými šupinkami.

Například taková mšice zelená napadá hlavně košťálovitou zeleninu, broskvoňové mšici se pak daří nejen na broskvích, jak by se nabízelo, ale na všech skleníkových rostlinách nebo třeba i paprikách. Nejsou tedy vůbec vybíravé a to své si vždy najdou. Vyzkoušejte praxí ověřený tabákový výluh na mšice. Působí nejen na mšice na paprikách , ale komplexně všude.


Pro podrobější informace o tabákovém. Diskuze › Zahrada › Choroby a škůdci › Mšice na rajčatech a paprikách Zvolené téma obsahuje celkem odpovědí. Do diskuze (diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel wejuuneckaa a poslední změna proběhla před roky, měsícem. Pokud se mšice přece jen na rostlinách, keřích či stromech zabydlely, můžete využít různé postřiky. V obchodech jsou samozřejmě k mání ty chemické, jsou účinné, ale zasáhnou i plody, navíc nejsou zrovna bezpečné pro děti a zvířata.


V regálech vybraných prodejen najdete i bio postřiky, které jsou podstatně šetrnější. Vybíráme z obsahu: Virus se vyskytuje na více než 2druzích rostlin a je přenosný mšicemi. Odstraňujte plevel a likvidujte mšice.


Chloróza neboli žloutenka na paprikách a dalších pěstovaných rostlinách (například na broskvoních, na vinné révě i na mnoha bylinách) se projevuje. Záleží na tom, jak dobře si postřik namícháte a jak moc jsou rostliny mšicemi napadené. Důležité je postřiky aplikovat pravidelně, nejlépe jednou týdně, protože mšice se velmi rychle množí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky