pondělí 29. května 2017

Rakytník cena

Rýchle dodanie, skvelé ceny, kvalitné rastliny. Roste dobře v lehčích půdách vysokým obsahem humózních látek a živin. Na vodu je nenáročný,nesnáší půdy těžké a zamokřené. Rakytník je plně mrazuodolný až do -50stupňů. Hodí sa k priamej konzumácii, alebo ku konzervácií (džemy, šťavy, džúsy).


Je zcela vyjmečná dřevina s vynikajícími léčebnými účinky.

Není totiž pouze okrasným keřem, který pravidelně vídáte na procházkách či cestách do práce. V poslední době se stal i velmi vyhledávanou dřevinou i rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides) pro. Zrají během července, jsou střední velikosti (cca 1cm) a mají sladkokyselou chuť. Plody odrůdy Krasavice mají vysoký obsah rutinu.


Kromě vynikajících léčivých účinků plní na zahradě i estetickou funkci. Na zrající plody je radost se podívat. Mezi ně patří hlavně flavonoidy (rutin, kvercetin nebo kemferol), dále karoteny, lykopen, zeaxantin i jiné látky s antioxidačními účinky. Větrosnubný keř má potom možnost opylení a vytvoření plodů.


Obvykle se na jednu samčí rostlinu počítají dvě až tři samičí (samic může být až šest).

Opylovače sázejte vždy z návětrné strany. Dužnina plodů obsahuje olej, který se používá při spáleninách, omrzlinách, žaludečních vředech, chorobách střevních cest a regeneraci tkání při ozařování. Jediná rakytníková bobuľa pokryje odporúčanú dennú dávku. S rakytníkem za sílou vitamínů. Odborníky je považován za rostlinu budoucnosti.


Léčitelé ho předepisovali proti zahlenění, zánětům plic, při hojení sliznic, žaludečních a. Vhodné samičie odrody sú ’Dorana‘, ’Sirola‘ a ’Askola‘. Kategórie Záhrada Značky pestovanie rakytníka, rakytník , rakytník rešetliakový, sadenice, spevňovanie svahu, vysádzanie rakytníka, žih. V podmienkach SR nie sú nízke teploty také extrémne, aby rakytníku uškodili. Niektoré zdroje uvádzajú odolnosť voči mrazu až do – °C. Rostlina má drobné plody s kratičkými stopkami, které hustě obrůstají větvičky s trny.


Několik informací o léčivých účincích rakytníku. RAKYTNÍK Red Beauty - samica. Plody rakytníka majú najyšší obsah vitamínov zo.


Pěstování rakytníku je vhodné i pro úplné začátečníky, neboť jde o rostlinu velmi odolnou, a to i proti dešti, větru a mrazu. Dosahuje výšky až tří metrů. Zde můžete vidět, jak vypadá rakytník řešetlákový.


Plody jsou velmi atraktivní, oranžově červené, sladké chuti, hmotnosti 7-g.

Ker je dekoratívny, dorastá do výšky 3-m. Je to drevina odolná voči vetru a mrazu, absolútne. Výrobek je prodáván v obsahu 100ml. Nákup v naší prodejně ve Lhotě pod Libčany. V naší prodejně ve Lhotě pod Libčany se můžete zastavit od pondělí do pátku od 7:do 17:00.


Pomáha ju udržiavať zdravú a má na ňu blahodarný vplyv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky