pátek 26. května 2017

Ozdobnice obrovská

Starší trsy se těžko odkapávají i přesazují. Tuhost kořenů se již blíží bambusům. Ozdobnice vyžaduje slunečné stanoviště, popřípadě lehký stín. Zemina zahradní, hlinito- písčitá a vlhčí.


Sestříhání trsů doporučujeme provést až na jaře, protože jsou dekorativní i přes zimu a vytváří kořenům přirozený zimní kryt. Mrazuvzdornost do -28°C (zóna 5).

Skvostem jinak již holé zahrady se právě v zimních měsících stane ojíněná ozdobnice. Miscanthus floridulus - ozdobnice obrovská. Trsy jednou za tři roky vyzvedneme a ostrým rýčem nebo nožem rozdělíme na dílky o velikosti minimálně cm. Okamžitě je zasadíme a udržujeme ve vlhku.


Na choroby a škůdce ozdobnice netrpí. Javor dlanitolistý nebo obrovská ozdobnice čínská na sebe ihned strhnou naši pozornost, i když se nemohou pochlubit květy. Mezi zahradními i bytovými designéry je tato odrůda ozdobnice čínské ve velké oblibě. Její svěže sytě zelená barva jemných listů vypadá elegantně a luxusně.


Archiv Přeložit tuto stránku 27.

Poraďte prosiMojí ozdobnici obrovské se letos nějak nechce růst. Loni měla touhle dobou už víc jak metr a půl a letos ještě nemá ani ten metr. Asie rozšíření v ČR: pěstovaný stanoviště: slunné-polostín, půda běžná množení: oddenky plod: obilka životnost. Jedná se o nejvyšší druh ozdobnice, který se u nás pěstuje. Tvoří husté trsy olistěných a dřevnatějících stébel, které se svou pevností podobají bambusu či třtině.


Listy se obloukovitě sklánějí. Volně rostoucí živé ploty. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Její suchá biomasa má výhřevnost srovnatelnou s hnědým uhlím.


To řadí tuto rostlinu mezi tzv. Rozměry: výška 5-m, šířka okolo 1m Nároky: Slunečné chráněné stanoviště, dobře propustná a na živiny bohatá zahradní půda. Tato mohutná ozdobnice má ploché listy podobné rákosu, které se na podzim barví do žluta. Výhodou ozdobnice proti štěpce je například její nižší. Růst je trsnatý, vzpřímený, pozvolna se rozrůstající krátkými výběžky.


Travina dorůstající do výšky 1- 2cm. Potřebuje propustnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Více o pěstování, růstu, sušení, přípravě na zimu a použití na mém videu.

KOMENTÁŘ K VIDEU: OZDOBNICE ČÍNSKÁ. Okrasné trávy jsou velmi oblíbenou skupinou zahradních trvalek. Nabízím různé množství dle dohody - cca 50cm kořenový bal za 1Kč. Dílčími tématy projektu jsou: optimalizace postupu pro dosažení co nejvyššího množství biomasy pro další využití (energetické nebo materiálové) sledování fytoremediace těžkých kovů, ropných látek a da.


Je to vytrvalá travina mohutného,… více informací. Patří do čeledi Poaceae - Lipnicovité. Svou velikostí výrazná trav.


Mezi nejznámější mohutné trávy patří pampas dvoudomý, ozdobnice obrovská a čínská, třtina špičatokvětá, chrastice rákosovitá, kavyl obrovský a. Až donedávna byly okrasné trávy na zahradách spíše vzácností. V poslední době se to změnilo - všimli si jich zahradní architekti i majitelé zahrad. O místo, které si ozdobnice, bezkolenec, třtina a jejich příbuzní získali, už tak nepřijdou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky