pátek 26. května 2017

Tvarování bonsají

Ukázka tvarování bonsaje drátem. This feature is not available right now. VIP demonstrátorů Jaroslav Pišl,Luboš Šebek, Šárka Jásenská, Milan Ryba, Pavel Slovák, Josef Psota a spoustu dalších.


Tvarování bonsají Pro tvarování bonsají je třeba pravidelně rozložený stromek. V zahradnictví si kupte speciální tvarovací drátky, které jsou určené na bonsaje a můžete jimi větvičky libovolně zohýbat. Obdivujete krásu bonsají a rádi byste pronikli do umění jejich tvarování ?

Kromě studia odborné literatury je velmi vhodné účastnit se hned zpočátku. Pěstování bonsají se přirovnává k umění. Přesto (nebo proto) má i některá velmi strohá pravidla. Bonsaje dělíme do kategorií podle několika kritérií, například. V normální praxi to není na škodu ,ale při prezentaci bonsají se toto hodnotí jako estetická vada.


Hliníkový drát je doporučován pro opadavé stromy, nepoškozuje kůru , protože je měkčí a poddajnější , ale má menší sílu, proto musíme používat větší průměr nebo dráty zdvojovat nebo ztrojovat. Možno donést stromy a kameny ke konzultaci či tvarování , je možné vyměňovat, prodávat zdarma bez poplatku. Speciální tvarování bonsají proběhne v rámci akce Den Japonska, kterou připravujeme na neděli 19.


Můžete se těšit na pravý japonský obřad čaje, výstavu bonsají, ochutnávku sushi a také na zábavné dílny v japonském duchu.

Styly bonsají jsou určité definice standardů pro tvarování bonsají. Nejrozšířenější jsou styly japonské, ale i další státy Dálného východu (Čína, Vietnam, Korea). Tento druh pochází ze západního pobřeží USA.


Abychom u bonsaje udrželi její typický miniaturní tvar, musí se tvarovat. Jako první se tvaruje kmen, teprve pak až větve. Nikdy stromy neformujeme do nahodilých nebo nepřirozených forem. Existují různé typy miniaturizace, odpovídající pozorování tvarů. Tvarování drátem je zdaleka nejpoužívanější metoda tvarování bonsají.


Na rozdíl od vyvazování větví máme velkou svobodu při určování správného úhlu v horizontální i vertikální rovině. Tvarování rodu fíkusových či smokvoňových není obtížné, jen musíme dodržovat určitá jejich přírodní pravidla a neměli bychom je překračovat nad. Její výška před tvarováním byla 5m a průměr kmene u báze cca cm. Rádi poradíme v pěstování, tvarování , sázení a se vším, co se týká venkovních bonsají.


Všechny bonsaje jsou z domácí produkce, a tedy jejich pěstování není podmíněno zvláštními nároky. Tvarujeme a konzultujeme i vámi donesené stromy. Web Zahrada-centrum si klade za cíl stát se Vaším přehledným rádcem a pomocníkem v příjemných chvílích volna strávených venku na zahradě. Tvarování a řez bonsají Řezem a ohybem mladý stromek formujeme do zvoleného typu. Pokojové bonsaje jsou většinou druhově běžné pokojové rostliny, které pěstovat umíme.


Při pěstování bonsají je důležité naučit se rostliny správně přesazovat a hlavně tvarovat , a stejně jako větve, tak zastřihávat i kořeny. Toto vše lze po čase získat.

Borovici černou jsme získali jako zahradní jamadori. Dříve se k drátování používali klasické ocelové dráty ,které však byly málo foremné ,poškozovaly kůru a docházelo u nich k reznutí. Slabší dráty se hodí pro tvarování jehličin, silnější k vyvazování a tvarování větších listnatých bonsají. Drát ve stogramovém balení stojí kolem stovky, půlkilový kotouč něco přes čtyři sta a kilové balení zhruba pět set korun.


Prodej bonsají - Bonsai centrum Hodonín Mezi spousty našich výhod patří: Záruka kamenného obchodu - bonsai centrum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky