středa 31. května 2017

Kdy přepnout na květ

Někdy se čeká aby rostliny ještě víc povyrostly, protože se nezdají dostatečně velké. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Kdy zacina doba kvetu a hnojeni? V jaké výšce přepnout kytku na květ?


Kdy se vyvinula první kytka? Kolik měří největší květ na světě?

Toto a mnohem více se dozvíte v dnešním videu zajímavostí o květinách! Otázka: Když česnek vyžene na květ ,mám květ odlomit nebo ponechat? Mám zájem o česnek aby byl velký.


Odpověď: Dobrý den, česnekové květy, často nazývané česnekové výhonky, slouží k vegetativnímu rozmnožování česneku. Zdarec, je s podivem, že vlákno s tímto názvem tu ještě není vzhledem k mojí první sezóně mi tato zkušenost chybí - na spoustě kytek mám už kvanta. Ve chvíli, kdy utrhneme list nebo květ pampelišky, je nutné okamžitě jej zpracovat či sníst.


Po utrhnutí totiž životadárná energie z rostliny rychle odchází. Je proto nutné ji použít co nejrychleji – sníst za syrova či zpracovat na šťávu nebo do zeleninového salátu.

Potřebují nohy v chladnu, hlavu na slunci, obrazně. Základem pro úspěšné pěstování je udržovat cibule v chladu, zatímco květy stojí na slunci. Takové podmínky zajistíme, pokud zem přikryjeme mulčí a spolu s liliemi pěstujeme nízké trvalky nebo letničky, jež cibule lilií ochrání před horkými paprsky.


Jak lípa léčí a kdy ji použít. Lípa je neocenitelný lék na chřipku a kašel. Obsahuje flavonoidy, třísloviny a další ozdravné látky, které. U dosti hnojiv se pokracuje s hnojenim na rust, akorat pri kvetu se prida dalsi jeste hnojivo na boost kvetu. Hnojiva pouzivam Mills, Gold Label, HESI, Biobizz.


Ze vsech tech znacek jsem nejvice spokojen s Mills. Záleží na odrůdě a průběhu vegetace (dozrává za – týdnů po výsadbě). K nejranějším odrůdám patří Bjetin a Anton, nejdéle zraje Benátčan. Z menších ploch můžeme česnek sklízet snadno vytahováním rostlin, případně s pomocí vidlí nebo rýče.


Plagronem Alga Bloom jednou tydne. Někdo si zkrátka mezi dvěma světovými válkami vymyslel, že se konvalinky budou prodávat na prvního máje. Důvody byly asi jednoduché. Jsou to rostliny, které se dají snadno nasbírat v lese, jejich vůně je opravdu svůdná, navíc kytičky vydrží, protože jsou odolné.


Tento zvyk byl údajně založen ve francouzském městě Nantes. V léčitelství je dnes především žádaný dvouletý sléz lesní, který šlechtěný dává velké výnosy.

Planě rostoucí květena ČR a SR, řazeno podle barvy květu. Sléz maurský se převážně pěstuje. Na zahrádce diviznou zakryjete méně vzhledná a vyprahlá místa, dobře se jí daří i na mírném svahu.


Některé barvy jsou však sporné, jiné květy. Pokud pěstujete včely, určitě nezapomeňte nasadit poblíž diviznu, patří mezi velmi kvalitní medonosné rostliny. Sbírat se má ještě před plným rozkvětem, aby v něm ještě nebyly plody.


I lípu srdčitou snadno zaměníte. Lipový květ omyjeme, přelijeme vroucí vodou a necháme hod. Poté přecedíme,(nejlépe přes plátýnko nebo plenku)uvedeme do varu, přidáme kyselinu citronovou, postupně cukr, hřebíčky a vaříme min. Uchováváme v chladnu a temnu.


Květní obaly mohou být rozlišené, kdy lze rozlišit kalich a korunu, nerozlišené, kdy tvoří okvětí (perigon) nebo okvětní lístky (tepala), např. U některých druhů rostlin není koruna součástí květu (např. pryšce), nebo chybí i kalich (koruny bezobalné, nahé, achlamydní ). Na tuhle pumelici jen tak nezapomene. Roman Květ se ve svém devátém ligovém startu dočkal premiérového zásahu v nejvyšší soutěže, navíc po ráně, která ohromila skoro čtyři tisíce fandů na stadiónu Na Litavce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky