pátek 26. května 2017

Rostlina kiwi

Kaufen sie jetzt ihren Favoriten ! Angenehm zu tragende Babyschalen. Einfach auf Rechnung bestellen ! Sicherheit und Komfort für Kinder. Schnell und einfach bestellen !

Fußmatten, Parkscheiben und mehr. Hello Kitty Accessoires bestellen ! Das gesamte Sortiment reduziert. Marken: Cybex, Concor Maxi-Cosi. Mit ergonomischem Tragebügel. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Nelétající pták kiwi je národním symbolem Nového Zélandu, odkud se lahodné ovoce počátkem dvacátého století rozšířilo do prakticky všech koutů světa.

Koncem září dozrávají oválné, zelenožluté, sladkokyselé plody velikosti asi cm. Z novinek upozorňujeme na odrůdu Scarlet September, která má větší červené plody a odrůdu Vitakola s většími plody, která dozrává již koncem srpna. Plody není nutno loupat dozrávají v září až v půlce října. Actinidia arguta Weiki) - samosprašné, zcela mrazuvzdorné. Dorůstá do výšky až metrů.


Velkoplodé se u nás pěstují hlavně v teplejších oblastech. Drobnoplodé odrůdy jsou plně mrazuvzdorné a jejich vynikající plody se navíc nemusí loupat. Tato popínavá dřevina má velké. Aktinidie čínská - Kiwi. Minikiwi je vysoce odolná, můžeme ji pěstovat po celý rok venku i jako pokojovou rostlinu.


Výhodou minikiwi je samosprašnost, takže nepotřebujete samčí a samičí rostliny. Velikostí je podobný slepičímu vejci , slupka je hnědá a chlupatá, dužina obvykle zelená. Dozrávají od poloviny září. Odrůdy Arguta spolehlivě snesou mrazy do -°C.


Tyto kivi jsou na plody super.

Letos se nám ale odpočívá. Je lahodné, má příjemnou sladkou chuť a sníte-li jedno kiwi , pokryjete celodenní potřebu vitamínu C. Kvete v období května až června bílými květy o průměru až cm. Z květů v listopadu uzrávají v chráněných polohách jedlé, krátce chlupaté plody – musí být vysazena samčí i samičí rostlina. Mrazová odolnost se uvádí kolem -st. Tuto informaci ale nelze zevšeobecňovat, protože vždy záleží na průběhu, délce trvání nízkých teplot ,ale třeba i vlhkosti vzduchu.


Pokud si pořídíme odrůdu samosprašnou, stačí nám jedna rostlina, pokud dvoudomou, musíme mít samčí a samičí rostlinu. Na to je nejlépe se zeptat přímo prodejce. Kiwi je bohaté také na draslík. Dále kiwi vyžaduje slunné stanoviště, nejlépe na jižní straně, např.


Protože je popínavé, dá se pěstovat ve stěnách jako vinná réva. Plody žlutohnědé barvy, s hladkou slupkou, bez typického ochlupení. Rostlina začíná plodit až když je plně vyvinuta - po až letech - na dvouletém dřevě. Rostlina je obvykle dvoudomá, což znamená, že samčí a samičí květy se tvoří na dvou rostlinách.


Samičí rostlina potřebuje k tomu, aby tvořila plody samčí rostlinu jako opylovač. K dostání jsou však i oboupohlavé druhy, které se výborně hodí pro malé zahrady. Co myslíte tím doporučuje se pěstovat obě pohlaví, když tato rostlina je oboupohlavní, samčí a samičí rostliny se neprodávají?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky